Co z čerstvých hub? 4 recepty, na kterých si pochutnáte

čerstvé lesní houby recepty

Češi jsou národ houbařů, a proto, když na podzim začne pršet a teploty se stále drží nad nulou, všimnete si na krajích lesů zvýšeného množství zaparkovaných aut. Znamená to jediné: houbová sezóna je tady, čas vyrazit do lesa!

V případě úspěchu doneseme domů košík plný lesních hub, část z nich zpracujeme, další půjde na sušení. U nás se vždy z čerstvých hub dělala smaženice a houbová polévka.

Smaženice byla doménou dědy, uměl jedinečnou, do hub nakonec přidával trochu krupičky, smaženice tak dostala novou strukturu a chuť, která mě v dětství provázela každý podzim. Houbačku zase připravoval můj táta. Ten pochází z Podkrkonoší, houbaření měl v krvi, však mu hříbky rostly doslova za domkem, stačilo posbírat. Také tátovu houbovou polévku najdete ve výběru receptů s čerstvými houbami.

Recepty, do kterých zpracujete čerstvé houby:

Špagety s česnekovými houbami a smetanovou omáčkou

Houbové řízky smažené na vepřovém sádle

Guláš z hovězí kližky, s houbami

Houbová polévka se smetanou a vejci

TIP: Nevíte, kde ve vašem okolí rostou houby? Zkuste mrknout na web NaHouby.cz

Najdete zde nejenom tipy na osvědčené lokality, ale houbaři se leckdy pochlubí svým úlovkem. Plné košíky vás skvěle naladí, věřte, že neodoláte a ráno už razíte do lesa! 🙂

O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Co z čerstvých hub? 4 recepty, na kterých si pochutnáte, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/co-z-cerstvych-hub-4-recepty-na-kterych-si-pochutnate/