Vepřové nudličky s těstovinami
O víkendu jsem vařila jen pro tři, a tak mi stačilo půl kila vepřové kýty, abych udělala oběd, kterého bude dost pro všechny.
Aby bylo jasno, dva kluci v pubertě toho snědí… opravdu hodně.
K vepřovým nudličkám jsem udělala těstovinový salát a celou dobrotu jsem na talíři posypala strouhanou nivou.
Při troše šikovnosti je možné mít na stole rychlý oběd do 30 minut!
Co jsou vepřové nudličky?
Vepřové nudličky se často dají koupit v obchodě už nakrájené. V podstatě se jedná o plátky vepřového masa nakrájeného natenko, obvykle z kýty, dá se tedy použít k minutkové úpravě.
Nudličky si však také můžete nakrájet sami doma z kusu vepřového masa (kýta, kotleta), stačí k tomu trochu trpělivosti, šikovnosti, a pořádně naostřený nůž.
Těstoviny k vepřovým nudličkám
Nechtěla jsem udělat těstoviny tzv. suché, jen uvařené, proto jsem je po uvaření promíchala s máslem a česnekem a prohodila je ve výpeku po vepřových nudličkách.
Pro ještě lepší chuť jsem přidala pár lístečků z čerstvých bylinek, co mi rostou na zahradě.
No a protože talíř má být barevný, nakrájela jsem na plátky kapii a ozdobila jí talíř.
Vepřové nudličky s těstovinami
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
Vepřové nudličky:
- 500 g vepřová kýta (nakrájená na tenké nudličky)
- 150 g slanina
- 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
- sůl
- pepř
Dále potřebujeme:
- 60 g sýr niva
- čerstvá zelenina (jako obloha)
PRACOVNÍ POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, vhodíme na něj vepřové nudličky, osolíme, opepříme. Restujeme, až nudličky pustí šťávu a ta se postupně odpaří. V ten moment přidáme vepřovou slaninu nakrájenou na proužky a společně ještě restujeme, až dostanou vepřové nudličky zlatavou kůrku.
- Maso stáhneme z pánve na talířek a udržujeme teplé.
- Mezitím si uvaříme těstoviny ve slané vodě, poté je slijeme.
- V pánvi, ve které jsme restovali nudličky se slaninou, rozehřejeme máslo (případný výpek po nudličkách se v másle rozpustí). Máslo rozehřejeme pouze pozvolna, nesmí se škvařit!
- Česnek oloupeme a utřeme, vložíme ho k máslu, zamícháme.
- Přisypeme slité těstoviny, přidáme lístky čerstvých bylinek, promícháme.
- Na talíř naložíme těstoviny, doprostřed položíme restované nudličky a zasypeme strouhaným sýrem niva.
- Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.