Vepřové nudličky s těstovinami
O víkendu jsem vařila jen pro tři, a tak mi stačilo půl kila vepřové kýty, abych udělala oběd, kterého bude dost pro všechny.
Aby bylo jasno, dva kluci v pubertě toho snědí… opravdu hodně.
K vepřovým nudličkám jsem udělala těstovinový salát a celou dobrotu jsem na talíři posypala strouhanou nivou.
Při troše šikovnosti je možné mít na stole rychlý oběd do 30 minut!
![vepřové nudličky jako rychlý oběd](https://mlsnavarecka.cz/wp-content/plugins/wp-fastest-cache-premium/pro/images/blank.gif)
Co jsou vepřové nudličky?
Vepřové nudličky se často dají koupit v obchodě už nakrájené. V podstatě se jedná o plátky vepřového masa nakrájeného natenko, obvykle z kýty, dá se tedy použít k minutkové úpravě.
Nudličky si však také můžete nakrájet sami doma z kusu vepřového masa (kýta, kotleta), stačí k tomu trochu trpělivosti, šikovnosti, a pořádně naostřený nůž.
![vepřové nudličky na pánvi](https://mlsnavarecka.cz/wp-content/plugins/wp-fastest-cache-premium/pro/images/blank.gif)
Těstoviny k vepřovým nudličkám
Nechtěla jsem udělat těstoviny tzv. suché, jen uvařené, proto jsem je po uvaření promíchala s máslem a česnekem a prohodila je ve výpeku po vepřových nudličkách.
Pro ještě lepší chuť jsem přidala pár lístečků z čerstvých bylinek, co mi rostou na zahradě.
No a protože talíř má být barevný, nakrájela jsem na plátky kapii a ozdobila jí talíř.
![vepřové nudličky recept](https://mlsnavarecka.cz/wp-content/plugins/wp-fastest-cache-premium/pro/images/blank.gif)
Vepřové nudličky s těstovinami
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
Vepřové nudličky:
- 500 g vepřová kýta (nakrájená na tenké nudličky)
- 150 g slanina
- 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
- sůl
- pepř
Dále potřebujeme:
- 60 g sýr niva
- čerstvá zelenina (jako obloha)
PRACOVNÍ POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, vhodíme na něj vepřové nudličky, osolíme, opepříme. Restujeme, až nudličky pustí šťávu a ta se postupně odpaří. V ten moment přidáme vepřovou slaninu nakrájenou na proužky a společně ještě restujeme, až dostanou vepřové nudličky zlatavou kůrku.
- Maso stáhneme z pánve na talířek a udržujeme teplé.
- Mezitím si uvaříme těstoviny ve slané vodě, poté je slijeme.
- V pánvi, ve které jsme restovali nudličky se slaninou, rozehřejeme máslo (případný výpek po nudličkách se v másle rozpustí). Máslo rozehřejeme pouze pozvolna, nesmí se škvařit!
- Česnek oloupeme a utřeme, vložíme ho k máslu, zamícháme.
- Přisypeme slité těstoviny, přidáme lístky čerstvých bylinek, promícháme.
- Na talíř naložíme těstoviny, doprostřed položíme restované nudličky a zasypeme strouhaným sýrem niva.
- Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Další recepty z vepřového masa na blogu:
![vepřové nudličky s těstovinami](https://mlsnavarecka.cz/wp-content/plugins/wp-fastest-cache-premium/pro/images/blank.gif)