Nejlepší koláče na plech - e-kuchařka s rodinnými recepty. PROHLÉDNOUT »

vepřové nudličky těstoviny

Vepřové nudličky s těstovinami

O víkendu jsem vařila jen pro tři, a tak mi stačilo půl kila vepřové kýty, abych udělala oběd, kterého bude dost pro všechny.

Aby bylo jasno, dva kluci v pubertě toho snědí… opravdu hodně.

K vepřovým nudličkám jsem udělala těstovinový salát a celou dobrotu jsem na talíři posypala strouhanou nivou.

Při troše šikovnosti je možné mít na stole rychlý oběd do 30 minut!

vepřové nudličky jako rychlý oběd

Co jsou vepřové nudličky?

Vepřové nudličky se často dají koupit v obchodě už nakrájené. V podstatě se jedná o plátky vepřového masa nakrájeného natenko, obvykle z kýty, dá se tedy použít k minutkové úpravě.

Nudličky si však také můžete nakrájet sami doma z kusu vepřového masa (kýta, kotleta), stačí k tomu trochu trpělivosti, šikovnosti, a pořádně naostřený nůž.

vepřové nudličky na pánvi

Těstoviny k vepřovým nudličkám

Nechtěla jsem udělat těstoviny tzv. suché, jen uvařené, proto jsem je po uvaření promíchala s máslem a česnekem a prohodila je ve výpeku po vepřových nudličkách.

Pro ještě lepší chuť jsem přidala pár lístečků z čerstvých bylinek, co mi rostou na zahradě.

No a protože talíř má být barevný, nakrájela jsem na plátky kapii a ozdobila jí talíř.

vepřové nudličky recept

Vepřové nudličky s těstovinami

Rychlý oběd z vepřového masa a těstovinami, sypaný strouhanounivou.
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 3
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Vepřové nudličky:

Těstoviny:

  • 3 porce těstoviny
  • 2 stroužek česnek
  • 60 g máslo
  • čerstvé bylinky

Dále potřebujeme:

  • 60 g sýr niva
  • čerstvá zelenina (jako obloha)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na pánvi rozehřejeme sádlo, vhodíme na něj vepřové nudličky, osolíme, opepříme. Restujeme, až nudličky pustí šťávu a ta se postupně odpaří. V ten moment přidáme vepřovou slaninu nakrájenou na proužky a společně ještě restujeme, až dostanou vepřové nudličky zlatavou kůrku.
  • Maso stáhneme z pánve na talířek a udržujeme teplé.
  • Mezitím si uvaříme těstoviny ve slané vodě, poté je slijeme.
  • V pánvi, ve které jsme restovali nudličky se slaninou, rozehřejeme máslo (případný výpek po nudličkách se v másle rozpustí). Máslo rozehřejeme pouze pozvolna, nesmí se škvařit!
  • Česnek oloupeme a utřeme, vložíme ho k máslu, zamícháme.
  • Přisypeme slité těstoviny, přidáme lístky čerstvých bylinek, promícháme.
  • Na talíř naložíme těstoviny, doprostřed položíme restované nudličky a zasypeme strouhaným sýrem niva.
  • Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud by vám těstoviny připadaly stále suché, můžete do nich zamíchat 1-2 lžíce smetany na šlehání.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

Další recepty z vepřového masa na blogu:

vepřové nudličky s těstovinami
O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, jsem absolventem kurzu výživový poradce společnosti Nutris. Zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Vepřové nudličky s těstovinami, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/veprove-nudlicky-s-testovinami/