Vepřové kostky na kari s kokosovým mlékem

vepřové kostky s kokosovým mlékem

Tento exotický recept jsem zkoušela poprvé a opravdu se vydařil. Nebojte se kombinace kokosového mléka, kurkumy a vepřového masa.

Jako vhodná příloha se k vepřovým kostkám nejlépe hodí dušená rýže.

vepřové kostky s kokosovým mlékem

Vepřové kostky na kari s kokosovým mlékem

Dušené vepřové kostkyna kari, podlité kokosovým mlékem, podávané s rýží.
4 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 50 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 500 g vepřové maso (kýta, nakrájená na kostky)
  • 120 ml kokosové mléko
  • 1 lžíce KARI pasta (nebo běžné kari koření)
  • 2 lžíce červené papriky (sterilované)
  • 1 ks pórek (čerstvý)
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olej
  • PEPŘ
  • SŮL
  • 200 ml voda (na podlití)

PRACOVNÍ POSTUP

  • V tlakovém hrnci rozpálíme olej a přidáme na drobno nasekanou cibuli.
  • Cibuli necháme zpěnit a poté přidáme osolené a opepřené vepřové kostky.
  • Vše krátkce orestujeme.
  • Přidáme kari, sterilizované kousky papriky, čerstvý nakrájený pórek a důkladně promícháme.
  • Přilejeme kokosové mléko, promícháme a necháme krátce zredukovat.
  • Poté směs podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka po dobu cca 30 minut.

Ještě pár slov k receptu:

Rýže je nejlepší dušená. Opravdu jednoduchý recept jak na sypkou a měkkou dušenou rýži najdete TADY.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
Restování vepřového masa

Co je kari koření?

Mnozí z vás mají patrně přinejmenším tušení, co je kari koření. Je to směs jednotlivých druhů koření, které se používá zejména v asijské kuchyni.

Složení kari koření není jasně dané, každý region má svoji vlastní směs, zřejmé je pouze to, že v kari převažuje kurkuma.

Kari pasta (nebo curry pasta) se hojně používá v thajské a indické kuchyni, její chuť opět tvoří ingredience, které byly při výrobě použité.

Žlutá kari pasta, zdroj: Chefshop.cz

Kari pasty mají různý stupeň pálivosti, ne každá se hodí pro začátečníky, který ještě nemá jistou ruku a při chybném dávkování by se mohl spálit. Doslova a do písmene.

Hezky vysvětluje rozdíl mezi curry pastami článek na e-shopu Chefshop.cz

O autorovi

    Ivana Sirůčková

    Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

    Kliknout zde pro přidání komentáře

    Přidat komentář:


    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Vepřové kostky na kari s kokosovým mlékem, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/veprove-kostky-na-kari-s-kokosovym-mlekem/