pražma královská recept

Pražma s avokádovým salátem

Ryby patří do zdravého jídelníčku, proto by se nám měly čas od času objevovat na stole.

Dnes jsem tu s receptem na pražmu královskou, kterou jsem připravila v kombinaci s čerstvým zeleninovým salátem, jehož základ tvoří avokádo. Recept je bezlepkový a lehký.

pražma královská recept

Pražma s avokádovým salátem

Pražma královská restovaná na pánvi, se zeleninovým salátem, jehož základ tvoří avokádo.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Avokádový salát:

  • 1 ks avokádo
  • 1 svazek ředkvičky
  • 3 ks rajče
  • 100 g polníček (salát)
  • 1 ks okurka

Zálivka na salát:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Pražmy omyjeme, očistíme, zbavíme šupin a na podložce je pomocí papírových ubrousků osušíme. Poté je osolíme a opepříme (zvenku i zevnitř).
  • Avokádo oloupeme, pokapeme štávou z citrónu aby nezhnědlo a nakrájíme na kostičky.
  • Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky, to samé uděláme s rajčaty.
  • Polníček pečlivě propláchneme a necháme okapat.
  • Připravíme si základní zálivku na salát – do misky vymačkáme štávu z citrónu, přidáme lžici medu a olivový olej. Ředíme v poměru 1:3, to znamená: na 1 díl citrónové štávy dáme 3 díly olivového oleje. Vše prošleháme metlou do husté a jednolité emulze (já použivám k našlehání smoothie maker).
  • Na rozpálenou pánev dáme lžíci olivového oleje a prudce na nich orestuje pražmy, cca 3-4 minuty z každé strany.
  • Zhruba v polovině restování přidáme ořech másla, který nám vytvoří v pánvi omáčku. Za pomoci lžíce políváme máslovou směsí ryby, aby se lépe orestovaly a nasály do sebe chuť másla.
  • Do mísy se zeleninou přidáme zálivku a rukama jemně, ale pečlivě promícháme.
  • Ihned podáváme. Teplou pražmu servírujeme s čerstvým salátem, můžeme přidat pár kousků bílého pečiva.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud nepřidáme bílé pečivo, s klidným svědomím prohlašuji, že se jedná o low carb recept.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
blank

Pražma královská má bílé maso a pevné kosti, nejlépe jí sluší jednoduché recepty, které dají vyniknout chuti masa. Bohatě postačí máslo na vhodně rozpálené pánvi, sůl a citron, a o kulinářský zážitek je vystaráno.

TIP: Až budete odstraňovat šupiny, použijte tupou stranu nože – nepoškodíte tak kůži.

Vyzkoušejte také náš další recept: Treska s citronovým máslem

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Pražma s avokádovým salátem, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/prazma-s-avokadovym-salatem/