Salát s cizrnou a grilovaným lilkem

cizrnový salát s lilkem

Pokud máte rádi středomořskou kuchyni a rádi se zdravě stravujete, vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a chuťově výtečný salát s cizrnou.

Cizrnu nemusíte složitě vařit doma, stačí ji koupit hotovou v nálevu v obchodu. Vždycky mívám jedno balení cizrny doma ve špajzce, je to univerzální luštěnina, která se dá použít na mnoho způsobů.

Cizrnový salát s lilkem podle tohoto receptu si můžete připravit třeba jako lehkou večeři.

cizrnový salát s lilkem recept

Salát s cizrnou a grilovaným lilkem

Zeleninový salát s cizrnou, grilovaným lilkem, balkánským sýrem a olivami.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 150 g sterilizované cizrny
  • 80 g zelených oliv
  • 1 velká kapie
  • 50 g balkánského sýru
  • 1 středně velký lilek
  • toustový chléb
  • SŮL
  • PEPŘ
  • ocet balsamico
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • citrón

PRACOVNÍ POSTUP

  • Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby pod gril, roztopený na teplotu 200°C. Lilek grilujeme do měkka cca 15 minut.
  • Cizrnu slijeme a dáme do větší mísy spolu s olivami, pokrájenou kapií a balkánským sýrem nakrájeným na kostičky. Přidáme grilovaný lilek.
  • Zakápneme lžičkou olivového oleje, dochutíme šťávou z citrónu, solí, pepřem a lžičkou octa balsamico. Salát promícháme a podáváme s opečeným toustem.

Ještě pár slov k receptu:

Tip na rychlou večeři: tenhle salát máte hotový za 15 minut!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

příprava cizrnového salátu

Cizrnový salát s lilkem: tipy a rady

  • Ocet balsamico prospívá našemu zdraví. Lidé, kteří si hlídají kila, určitě potěší informace, že balsamico zlepšuje trávení a také potlačuje chuť k jídlu. Zrychluje spalování tuků a pomáhá při celkové detoxikaci organismu. Obsahuje draslík, fosfor a hořčík, dále pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a snižuje krevní tlak.
  • Cizrna, přezdívaná „římská hrách“, patří mezi kvalitní luštěniny, které jsou pro naše zdraví velmi prospěšné. Na rozdíl od jiných, méně běžných luštěnin nenadýmá. Je přirozeně bezlepková, a proto vhodná pro osoby, které jsou na lepek citliví.

TIP: Mrkněte také na náš další recept na salát s lilkem!

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Salát s cizrnou a grilovaným lilkem, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/salat-s-cizrnou-a-grilovanym-lilkem/