Salát s cizrnou a grilovaným lilkem » MlsnáVařečka.cz

Salát s cizrnou a grilovaným lilkem

cizrnový salát s lilkem

Pokud máte rádi středomořskou kuchyni a rádi se zdravě stravujete, vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a chuťově výtečný salát s cizrnou.

Cizrnu nemusíte složitě vařit doma, stačí ji koupit hotovou v nálevu v obchodu. Vždycky mívám jedno balení cizrny doma ve špajzce, je to univerzální luštěnina, která se dá použít na mnoho způsobů.

Cizrnový salát s lilkem podle tohoto receptu si můžete připravit třeba jako lehkou večeři.

Vytisknout
cizrnový salát s lilkem recept

Salát s cizrnou a grilovaným lilkem


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Příprava: 15 min
  • Celkový čas: 15 min
  • Porce: 4

Popis

Zeleninový salát s cizrnou, grilovaným lilkem, balkánským sýrem a olivami.


Ingredience

  • 150 g sterilizované cizrny
  • 80 g zelených oliv
  • 1 velká kapie
  • 50 g balkánského sýru
  • 1 středně velký lilek
  • toustový chléb
  • sůl
  • pepř
  • ocet balsamico
  • olivový olej extra virgin
  • citrón

Pracovní postup

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby pod gril, roztopený na teplotu 200°C. Lilek grilujeme do měkka cca 15 minut.
  2. Cizrnu slijeme a dáme do větší mísy spolu s olivami, pokrájenou kapií a balkánským sýrem nakrájeným na kostičky. Přidáme grilovaný lilek.
  3. Zakápneme lžičkou olivového oleje, dochutíme šťávou z citrónu, solí, pepřem a lžičkou octa balsamico. Salát promícháme a podáváme s opečeným toustem.

Poznámky k receptu

Tip na rychlou večeři: tenhle salát máte hotový za 15 minut!

Ohodnotit recept:

(1 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading…

příprava cizrnového salátu

Cizrnový salát s lilkem: tipy a rady

  • Ocet balsamico prospívá našemu zdraví. Lidé, kteří si hlídají kila, určitě potěší informace, že balsamico zlepšuje trávení a také potlačuje chuť k jídlu. Zrychluje spalování tuků a pomáhá při celkové detoxikaci organismu. Obsahuje draslík, fosfor a hořčík, dále pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a snižuje krevní tlak.
  • Cizrna, přezdívaná „římská hrách“, patří mezi kvalitní luštěniny, které jsou pro naše zdraví velmi prospěšné. Na rozdíl od jiných, méně běžných luštěnin nenadýmá. Je přirozeně bezlepková, a proto vhodná pro osoby, které jsou na lepek citliví.

TIP: Mrkněte také na náš další recept na salát s lilkem!

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: