Celerové placičky

Pečené celerové placičky

Chcete úžasný recept na jemné a chutné zeleninové placičky ze strouhaného celeru, které vás vyjdou na pár korun? Máte ho mít!

Celerové placičky se pečou v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem, jsou tedy zdravější, než kdybyste je smažili na pánvi ve vrstvě oleje.

placičky na pečícím papíru

Dietní recept z bulvového celeru

Bulvový celer je kořenová zelenina, mnozí z nás jej znají zejména v hovězím vývaru, kterému přidává chuť.

Celer se však dá využít také jako surovina, která poslouží jako hlavní ingredience v receptu. Tak tomu je i v případě celerových placiček.

Do těch se přidává celer jemně nastrouhaný, o pojivost placiček se postará vajíčko a sýr. V receptu také nenajdete klasickou mouku, na zahuštění jsem použila ovesné vločky, ty jsou také zdravé a dietní.

celer, vločky, sýr a vajíčka

Celerové placičky recept

Pečené celerové placičky

Jana Russková
Dietní placičky ze strouhaného celeru, s ovesnými vločkami, pečené na plechu v troubě.
4.5 from 2 votes
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 1 hr
Course hlavní jídlo, zelenina
Cuisine česká kuchyně
Servings 10 placek

Equipment

  • Pečicí papír Tescoma
  • Plech na pečení 36×25 Tescoma
  • Struhadlo na zeleninu

Ingredients
  

  • 400 g bulvový celer střední bulva
  • 1 mrkev větší
  • 100 g tvrdý sýr eidam, gouda
  • 3 vejce
  • hrst čerstvá petrželka
  • 1 lžíce ovesné vločky jemné
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl
  • pepř

Instructions
 

  • Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemno.
  • Na jemno nastrouháme také sýr.
  • Přidáme všechny ostatní ingredience: vejce, petrželku, koření, olivový olej a ovesné vločky.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a prsty ho potřeme tenkou vrstvou oleje.
  • Rukama tvoříme celerové placičky, které na plechu ještě trochu potřeme olejem.
  • Pečeme na 180 °C asi 40 minut, dokud povrch nezezlátne.

Notes

Čerstvě upečené celerové placičky jsou krásně křupavé, dejte si je co nejdříve, chutnají tak nejlépe.
Keyword celerové placičky

Mohly by se vám líbit také tyhle recepty:

O autorovi

Jana Russková

Doma mám několik hladových krků a že jsou někdy pěkně vybíraví. Vaření je tak pro mě každodenní záležitostí a proto mám ráda rychlé a chutné jídla. Nejraději se však věnuji pečení dobrot, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Pečené celerové placičky, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/pecene-celerove-placicky/