Nejlepší koláče na plech - e-kuchařka s rodinnými recepty. PROHLÉDNOUT »

Oopsie chlebík

oopsie chleba

Název zní zvláštně, že? Oopsie jsou placky, kterými se nahrazuje chléb a pečivo, pokud držíte LOW CARB dietu. Cože to je? Low carb je nízkosacharidová strava, která neobsahuje mouku, cukr ani škroby. Ale ani lepek, takže takový oopsie chlebík je vhodný i pro celiaky.

Recept na oopsie je velmi jednoduchý, jeho kouzlo spočívá také v tom, že na něj potřebujete jen 3 základní suroviny. Oopsie chlebík si dejte ke snídani nebo ke svačince. V lednici vydrží až několik dní a bude chutnat stále báječně!

oopsie chleba

Oopsie chlebík

Skvělá náhrada běžného pečiva – oopsie jsou bez mouky, cukru a škrobu, a přesto chutnají skvěle!
5 z 2 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 25 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 150°C a na plech vyložíme pečícím papírem.
  • Bílky pečlivě oddělíme od žloutků.
  • Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • Žloutky smícháme s kypřicím práškem, Lučinou, osolíme a opepříme.
  • Poté žloutkovou směs lehce vmícháme do sněhu z bílků a přidáme lžíci petrželky.
  • Na plechu pomocí lžíce vytvoříme cca 6 placiček a pečeme v troubě na 150°C zhruba 25 minut do zlatova.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Namažte oopsie chlebík nějakou dobrou, zdravou pomazánkou a o nutričně vyváženou snídani nebo svačinku máte postaráno. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
Příprava oopsie chlebíku
Oopsie chlebík na řezu

Oopsie: rady a tipy

  • Místo Lučiny použijte do placiček měkký přírodní kozí sýr nebo polotučný tvaroh.
  • Čerstvý sýr zastupuje v oopsie chlebíku bílkoviny, makroživinu důležitou pro tvorbu a obnovu buněk, tkání, svalů.

Jak vyšlehat tuhý sníh z bílků?

O nadýchanost oopsie chlebíku se stará správně vyšlehaný sníh. Čtěte článek, který popisuje, jak správně sníh z bílků vyšlehat.

Další recepty na oopsie:

O autorovi

    Ivana Sirůčková

    Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

    Kliknout zde pro přidání komentáře

    Přidat komentář:


    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Oopsie chlebík, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/oopsie-chlebik/