
Jezme hlavou, o jídle přemýšlejme. Protože to, co sníme, ovlivňuje naše myšlení, emoce i chování.
Snídaně v podobě kupované „zdravé“ kaše, koláčků, pečiva obecně, znamená pro naše tělo hned na startu dne pořádnou dávku sacharidů. Po takové snídani se cítíte nafouknutí, unavení a stejně máte za hodinu hlad.
Bílkoviny ke snídani
Řešení je nasnadě: vyměňte sacharidy za bílkoviny! A místo ovesné kaše si dejte pořádnou porci jídla bohatého na bílkoviny, po kterých nebudete mít zažívací problémy a hlad dostanete až na oběd.
TIP: Tento recept se pro absenci sacharidů velmi dobře hodí jako low carb snídaně (pro vyznavače nízkosacharidové keto diety).
Ideální proteinovou surovinou pro bílkovinnou snídani jsou vejce. Jsou snadná a rychlá na přípravu, ideální v ranním shonu, kdy máme málo času.
Vejce se dají připravit na x způsobů: vařená, jako volské oko, smažená. V dnešním receptu přinášíme recept na chutnou vaječnou omeletu, obloženou lístky zeleného polníčku a přepůlenými cherry rajčátky.

Vaječná omeleta s polníčkem
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
Obloha:
- 100 g polníček
- 100 g cherry rajčata
PRACOVNÍ POSTUP
- Do misky rozklepneme 3 vejce a přidáme smetanu nebo mléko.
- Osolíme, opepříme a vidličkou promícháme. Na pánvi rozpustíme máslo.
- Vlijeme vejce a necháme je chvíli zatuhnout.
- Těsně předtím než je omeleta hotová, přeložíme ji napůl a ještě necháme chvíli dojít. Dáme na talíř a ozdobíme polníčkem a cherry rajčaty.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Další recepty s vejci:
ČTĚTE TAKÉ: Značení vajec – co vyčtete ze skořápky?
