jehněčí vývar z krku

Polévka z jehněčího krku

Pokud se dostanete k jehněčím kostem, není nic lepšího než z nich uvařit polévku; stačí přidat kousek masa z jehněčího krku. Vyzkoušet můžete třeba tuhle polévku s čerstvým zázvorem. Pro pikantní chuť přidejte chilli papričku a nakonec čerstvý koriandr, který polévku nádherně rozvoní.

Polévka je jednoduchá, jediné, co potřebujete, je čas na pozvolné vaření, aby se do jehněčího vývaru uvolnily všechny báječné chutě, které jehněčí i zelenina nabízejí. Polévka je ideální pro chladné zimní dny, díky pikantnímu koření krásně prohřeje.

jehněčí polévka

Polévka z jehněčího krku

Jehněčí vývar, který vás krásně zahřeje v chladných dnech.
3 z 4 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Připravíme si vyšší polévkový hrnec, ideálně se silnějším dnem.
  • Jehněčí krk i kosti očistíme a vložíme do hrnce.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.
  • Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek zbavíme slupky a nasekáme.
  • Na pánvi rozpálíme sádlo nebo přepuštěné máslo a vhodíme klínky cibule, krátce orestujeme.
  • Poté přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, pepř, koriandr, nové koření a bobkový list. Jakmile se směs rozvoní, přidáme ji do hrnce k jehněčímu masu.
  • Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na mírném plamenu doměkka.
  • Jakmile je maso měkké, vývar slijeme do jiného hrnce, a přidáme do něj brambory, mrkev a řapíkatý celer, nakrájené na kousky. Uvaříme doměkka.
  • Jehněčí obereme a vrátíme do polévky.
  • Dochutíme natí čerstvého koriandru, který polévku krásně provoní.

Ještě pár slov k receptu:

Výborná polévka, nebo jehněčí vývar. Zahřeje a dodá našemu tělu důležité stopové prvky.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
jehněčí vývar z krku

Extra tip pro silný jehněčí vývar:

Jehněčí maso můžete před vařením krátce orestovat na rozpáleném oleji, maso se zatáhne a získá ještě lepší chuť.

jehněčí polévka
O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Polévka z jehněčího krku, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/jehneci-polevka/