Nejlepší koláče na plech - e-kuchařka s rodinnými recepty. PROHLÉDNOUT »

Zdravá krémová česnečka

zdravá krémová česnečka recept

Krémová česneková polévka je jemnější než klasická česká česnečka. Je populární zejména v tyrolských Alpách, zahřeje například, když se vrátíte promrzlí z celodenní lyžovačky.

Česnek v krémové polévce není tak cítit díky přidanému mléku, polévku tak jistě ocení i děti.

Krémovou česnečku není třeba zahušťovat žádnou jíškou, o správnou hustotu se postará rozmixovaná brambora.

Polévka neobsahuje žádný lepek, je tedy vhodná i pro celiaky.

Co patří do krémové česnekové polévky?

Hlavní surovina je překvapivě… česnek! I když je ho v polévce celá jedna palice, jeho chuť výrazně utlumí mléko.

  • Palice česneku
  • Cibule
  • Brambory
  • Mléko
  • Zeleninový vývar
  • Koření na ochucení

Každý česnek má přirozeně jinou sílu. Čerstvý je hodně ostrý, starší a vyschlejší už tolik chuti nemá.

Stroužky z jedné palice česneku je základ, uvidíte, jestli budou stačit, nebo budete muset přidat ještě další.

zdravá krémová česnečka recept

Zdravá krémová česnečka

Polévka plná vitamínů a minerálů, navíc moc dobrá, to je sen každé domácí hospodyňky.
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme utřený česnek a cibuli a restujeme asi 1 minutu, aby česnek nezhořknul a krásně se rozvoněl.
  • Přihodíme snítky čerstvého tymiánu.
  • Základ zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky.
  • Vaříme na mírném plameni 15 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixérem do krémovité konzistence.
  • Krémovou česnečku již není potřeba ničím zahušťovat.
  • Nakonec polévku zjemníme mlékem. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, tak přidejte více mléka.
  • Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Ještě pár slov k receptu:

Zdravá krémová česnečka chutná nejlépe s čerstvým plátkem žitného chleba.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
O autorovi

    Ivana Sirůčková

    Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

    Kliknout zde pro přidání komentáře

    Přidat komentář:


    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Zdravá krémová česnečka, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/zdrava-kremova-cesnecka/