Zeleninová polévka s kapáním
Jemná, po másle připravovaná zeleninová polévka zachutná dětem i dospělým. Polévka je jednoduchá na přípravu a stačí na ni pár základních surovin.
Zelenina do polévky je předem restovaná na másle, tímto postupem se ze zeleniny vytáhne to nejlepší, polévka není mdlá, ale opravdu plná chuti.
Aby byla polévka vydatnější, připravila jsem do ní kapání.
Co je kapání do polévky?
Kapání do polévky se řadí mezi tzv. zavářky. Znamená to, že se v polévce chvíli vaří. Příprava kapání je nesmírně snadná, připravené těstíčko se do polévky protlačí přes řidší sítko, necháme povařit a polévku můžeme servírovat na stůl.
Zeleninová polévka s kapáním
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
Kapání do polévky:
- 2 ks vejce
- 40 g dětská krupička
PRACOVNÍ POSTUP
- Kořenovou zeleninu očistíme (ráda používám tenhle KARTÁČ NA ZELENINU), omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme najemno, stejně tak jako česnek.
- V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibulku.
- Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou na másle mírně orestujeme. Nakonec přidáme česnek.
- Podlijeme vodou a vaříme na mírném plameni cca 15-20 minut.
- Bylinky omyjeme, nasekáme najemno a vhodíme do polévky. Osolíme podle chuti.
- Nakonec do polévky přidáme kapání. Vajíčka smícháme s dětskou krupičkou, osolíme. Vzniklé těstíčko necháme chvíli odstát a pak ho přes sítko (nebo struhadlo) protlačíme do polévky. Když kapání vyplave na povrch, tak je polévka hotová.