Ovesné placky – zdravá snídaně i svačinka
Kdo z nás občas nebojuje s větrnými mlýny? (mám teď na mysli kila navíc). Pokud spadáte do této kategorie, jsou ovesné placky perfektní volbou, jak zahájit den. Chutnají skvěle i těm, co linii řešit nemusí, a přesto se chtějí dobře a zdravě nasnídat.
Ne vždy máme na přípravu snídaně dost času a třeba mě osobně nebaví dávat si stále dokola müsli s mlékem nebo instantní ovesnou kaši. Přemýšlela jsem, jak svůj snídaňový repertoár obohatit a objevila jsem ovesné placky, které připravuji z čerstvě namletých vloček.
Jsou rychle hotové, lehké a skvěle podpoří boj s případnými kily navíc. A dokonce chutnají malým dětem, alespoň můj syn mi vždycky půlku sní (a to se tak hubne ještě líp )
Ovesné placky s povidly
INGREDIENCE
- 55 g mouka z ovesných vloček
- 100 ml MLÉKO
- 1 lžička PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO GHÍ (nebo rostlinný olej)
- skořice
- 2-3 lžíce Švestková povidla (nebo nastrouhané jablko či jakékoliv jiné ovoce)
PRACOVNÍ POSTUP
- V misce zalejte ovesnou mouku mlékem a přidejte špetku skořice. Míchejte, až se vše spojí, a nechte na pár minut odstát na lince. Kdyby byla směs moc řídká nevadí, ona po chvilce ještě trochu zhoustne.
- Na pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) rozehřejte kokosový olej nebo přepuštěné máslo.
- Z těstíčka vytvořte placku, nebo více malých placiček, a opečte z obou stran dozlatova na mírnějším ohni.
- Přendejte na talíř a pomažte povidly ze sušených švestek, poklaďte kousky ovoce, nastrouhaným jablkem, nebo tím na co máte právě chuť.
Ještě pár slov k receptu:
Ovesné placky – luxusní snídaně připravená během pár minut! Dodá vám spoustu energie, a navíc si na ní báječně pochutnáte. Vyzkoušejte!