Mrkvový krém
Když máte doma děti v pubertě, pak, viděno jejich pohledem, nepatří mrkev mezi suroviny, ze kterých se dá uvařit něco echt dobrého. Naštěstí existují recepty, které tyto mýty boří, čehož jasným důkazem je talíř vylízaný do čista.
A právě jedním z takových zázraků je mrkvový krém. Záměrně píšu krém, protože polévka (a nic proti ní, naopak) by zcela nevystihovala chuť a především konzistenci, kterou podle mého receptu získáte.
Pokud vám mrkev stále přijde nudná, prozdradím vám tajnou ingredienci, která mrkvový krém zvedne do nebeských výšin: je jí kousíček čerstvého zázvoru.
Mrkvový krém
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
PRACOVNÍ POSTUP
- V hrnci se silným dnem rozehřejeme lžíci oleje.
- Cibuli oloupeme, mrkev a petržel oškrábeme a vše nakrájíme na hrubé kusy.
- Krátce opečeme na oleji a zalijeme zhruba 1,5 l vývaru.
- Přidáme oškrábanou, na kostky nakrájenou bramboru a vaříme cca 20 minut.
- Přidáme zázvor a vaříme dalších 5 minut.
- Osolíme podle chuti.
- Rozmixujeme ponorným mixérem.
- Na talíři dozdobíme řeckým jogurtem, snítkami petržele a čerstvě namletým pepřem.
- Podle chuti zakápneme olivovým olejem.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Rychlé tipy k mrkvovému krému
- Pokud máte dostatečně velkou nádobu u stolního mixéru (já například používám Smoothie Perfect Vitality od G21), použijte ten. Dostatečně výkonný stolní mixér vyšlehá krém rychle a důkladně.
- Chcete-li mrkvový krém sytější, můžete před servírováním přidat na sucho osmažené kostky pečiva.
- Jestliže nemáte řecký jogurt, použijte zakysanou smetanu.
Mrkvový krém – benefity pro vás
- mega zdravé
- super jednoduché
- úspěch zaručen: chutná babičkám i nejmenším strávníkům