Mleté maso na gril
Občas se stane, že se ohlásí nečekaná návštěva, většinou to je sestra s přítelem nebo rodiče. A když je venku krásně, je škoda toho nevyužít a negrilovat.
Vzhledem k časové tísni můžu zapomenout na přípravu marinovaného masa, protože prostě není čas maso naložit a nechat ho několik hodin odležet.
INGREDIENCE
PRACOVNÍ POSTUP
- Smícháme oba druhy masa, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a pažitku. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme použít i grilovací koření, ale pozor, tyto směsi bývají hodně slané. Nechte vyniknout chuť masa.
- Z ochuceného mletého vytvarujeme placičky a válečky o průměru asi 7 cm. Myslete na to, že se maso asi o čtvrtinu smrskne.
- Grilujeme na dobře rozpáleném grilu z každé strany 5-7 minut. Jestli jsou dost propečené zjistíme tak, že jednu masovou placičku rozpůlíme. Pro ty, co mají rádi více propečené, ještě necháme nějakou tu minutku navíc na grilu.
Rychlá grilovačka
A proto jsem tady s tímhle receptem: vtip je v mletém masu, které se dá rychle připravit a hned hodit na gril. Perfektně se k němu hodí dipy, do kterých se grilované „karbanátky“ namáčejí.
Ogrilované maso pak stačí naskládat pěkně na stůl spolu s čerstvým salátem a pečivem, a máte připravenou úžasně jednoduchou rychlovku z grilu pro nečekané hosty. Úspěch zaručen