Mleté maso na gril » MlsnáVařečka.cz
grilovačka

Mleté maso na gril

Občas se stane, že se ohlásí nečekaná návštěva, většinou to je sestra s přítelem nebo rodiče. A když je venku krásně, je škoda toho nevyužít a negrilovat.

Vzhledem k časové tísni můžu zapomenout na přípravu marinovaného masa, protože prostě není čas maso naložit a nechat ho několik hodin odležet.

Rychlá grilovačka

A proto jsem tady s tímhle receptem: vtip je v mletém masu, které se dá rychle připravit a hned hodit na gril. Perfektně se k němu hodí dipy, do kterých se grilované „karbanátky“ namáčejí.

grilovačka

Ogrilované maso pak stačí naskládat pěkně na stůl spolu s čerstvým salátem a pečivem, a máte připravenou úžasně jednoduchou rychlovku z grilu pro nečekané hosty. Úspěch zaručen 😊

Vytisknout
grilované karbanátky

Mleté maso na gril


  • Autor: Petra Bílá
  • Hotovo za: 40 min
  • Celkový čas: 40 min
  • Porce: 5

Popis

Mleté maso na grilu: jednoduché, rychlé a chutné.


Ingredience

  • 300 g hovězího mletého masa
  • 300 g vepřového mletého masa
  • ½ cibule
  • 5 stroužků česneku
  • hrst pažitky nasekané najemno
  • sůl, pepř

Pracovní postup

  1. Smícháme oba druhy masa, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a pažitku. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme použít i grilovací koření, ale pozor, tyto směsi bývají hodně slané. Nechte vyniknout chuť masa.
  2. Z ochuceného mletého vytvarujeme placičky a válečky o průměru asi 7 cm. Myslete na to, že se maso asi o čtvrtinu smrskne.
  3. Grilujeme na dobře rozpáleném grilu z každé strany 5-7 minut. Jestli jsou dost propečené zjistíme tak, že jednu masovou placičku rozpůlíme. Pro ty, co mají rádi více propečené, ještě necháme nějakou tu minutku navíc na grilu.

Ohodnotit recept:

(2 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading...

grilovačka

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: