Avokádový dip (Guacamole) » MlsnáVařečka.cz
avokádový dip

Avokádový dip (Guacamole)

Guacamole – už jste tenhle název někdy zaslechli? Jedná se o mexický dip, který původně objevili pro kulinářský svět Aztékové.

Guacamole je ideální ke grilovanému masu nebo hamburgerům, používá se jako kondiment nebo přísada do zeleninových salátů.

avokádový dip

rozpůlené avokádo

Základem tradiční quacamole je zralé avokádo rozdrcené s mořskou solí v hmoždíři pomocí tloučku. Podle druhu receptu se do základu přidává rajče, cibule, česnek, citronová nebo limetková šťáva, koriandr, bazalka.

Vytisknout
avokádový dip

Avokádový dip (Guacamole)


  • Autor: Petra Bílá
  • Hotovo za: 15 min
  • Celkový čas: 15 min

Popis

Tradiční Guacamole dip z avokáda – ochutnejte 🙂


Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 1 rajče
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ červené papriky
  • olivový olej
  • citron/limetka
  • sůl, pepř, koření na guacamole (nemusí být)

Pracovní postup

  1. Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku (někdo se ji občas pokusí zasadit, ale neznám nikoho, kdo by měl opravdu úspěch :), lžičkou vyndáme dužinu a rozmixujeme najemno se solí, pepřem, kořením a česnekem.
  2. Cibuli, rajčátka a papriku si nakrájíme na menší kousky a smícháme s avokádovou pastou.
  3. Nakonec zakápneme asi lžící citrónové šťávy a dochutíme kořením, solí a pepřem.
  4. Podáváme chlazené.

Poznámky k receptu

Jednoduché, snadné, chutné. Avokádová guacamole ke grilovanému masu nesmí chybět 😉

Ohodnotit recept:

(1 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading...

Guacamole: tipy a rady k přípravě

  • Avokádo by mělo být opravdu zralé. Měkké, ale pružné na dotek. Někdy se dají koupit avokáda s označením RTE (ready to eat – připravené k jídlu). Když je neseženete, kupte klidně tvrdší, budete jen muset nějaký ten den počkat, dokud avokádo nezměkne.
  • Avokádo nemusíte mixovat, ale můžete ho rozmačkat vidličkou, já mám raději hladkou pastu.
O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: