cizrnová polévka

Cizrnová krémová polévka s fazolovými lusky

Občas mám chuť na nějakou rychlou a dobrou polévku. Tato je hotová během pár minut a je úžasně jemná Byť je krémová, přeci je v polévce něco, co v puse při skousnutí příjemně křupne: zelené fazolkové lusky.

Polévka je výživná, protože obsahuje hodně bílkovin (z cizrny, což je luštěnina) a vitamínů ze zeleniny. Další výhoda cizrnové polévky je, že ji můžete rozmixovat úplně dohladka (pro milovníky krémů), nebo na menší kousky, případně nemixovat vůbec a nechat v ní celé kusy. Prostě jak kdo má rád.

cizrnová polévka recept

Cizrnová krémová polévka s fazolovými lusky

Rychlý recept na cizrnovou polévku se zelenými fazolkami. Uvařená raz dva, krémovitá, jemná, báječně chutná.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 0
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Potom přidáme přelisovaný česnek a koření. Necháme ještě asi 1-2 minuty osmahnout. Zalejeme vývarem a přidáme na kostky nakrájenou mrkev.
  • Vaříme 10 minut, poté přidáme cizrnu. Necháme projít varem a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku můžete rozmixovat úplně dohladka nebo jen trošku, aby v polévce zůstaly kousky mrkve nebo cizrny.
  • Přisypeme lusky zelené fazolky, nakrájené asi na 3 cm špalíčky, a ještě 3 minuty povaříme.
  • Dochutíme solí a pepřem.
  • Před podáváním zakápneme dýňovým nebo olivovým olejem, přizdobíme snítkou petrželky a servírujeme například s indickým chlebem.

Ještě pár slov k receptu:

Snadný recept, ideální jako lehká, rychlá večeře.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

cizrnová polévka

Tipy k cizrnové polévce

  • Část vývaru můžete nahradit kokosovým mlékem, nebo ho přidat nakonec a tím krémovost polévky ještě více zjemnit.
  • Zelené fazolky můžete vynechat, vůbec nic se nestane 🙂 Případně je nahraďte jinou zeleninou.
  • Jako obměna místo cizrny je dobrá červená čočka.
cizrnová polévka

TIP: Zkuste také náš recept na cizrnovou pomazánku s lístky baby špenátu.

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Cizrnová krémová polévka s fazolovými lusky, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/cizrnova-kremova-polevka-s-fazolovymi-lusky/