špagety s krémovou omáčkou z Lučiny

Špagety s krémovou omáčkou z Lučiny

Jednou týdně mám konverzační hodinu němčiny. Milan, můj učitel, je zapálený nadšenec do kulinářského umění, a tak se často naše konverzace točí okolo jídla. Už několikrát jsem jeho recepty zkoušela – dopadly moc dobře, což znamená, že s mojí němčinou to nebude tak špatné.

Na poslední hodině mi nadšeně vyprávěl o posledním hitu z jeho kuchyně. Vymyslel kombinaci spaghetti carbonara, šmrncnuté alio oglio, a to vše ultra rychlé verzi. O krémovitost omáčky se v tomto receptu postarala Lučina. A protože jsem na víkend neměla plán, co uvařit, došlo na Milanův recept. Tady je:

těstoviny s Lučinovou omáčkou

Špagety s krémovou omáčkou z Lučiny

Špagety s lučinovou omáčkou: ultra rychlý recept, který bude chutnat všem! Vyzkoušejte.
4.34 z 12 hodnocení
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Dáme vařit vodu na špagety, dostatečně osolíme.
  • Nakrájíme slaninu na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a lehce rozmáčkneme až stroužek lupne – uvolní se tak silice. Česnek netřeme!
  • Pánev na plotýnce rozpálíme, vlijeme lžíci oleje, a až je tento dostatečně rozehřátý, vhodíme do pánve kostky slaniny a stroužky česneku.
  • Mícháme, slanina se hezky osmaží, to samé česnek.
  • Mezitím dáme vařit špagety, které připravíme al dente (na skus).
  • Jakmile jsou špagety uvařené, stáhneme teplotu na pánvi a přilijeme olivový olej. Promícháme.
  • Špagety slijeme a přidáme do pánve ke slanině. Posypeme trochou chilli vloček a čerstvě namletým pepřem. Přidáme Lučinu a promícháme.
  • Na talíři tvoříme ze špaget „hnízda“, obložíme slaninou, můžeme přidat snítky bylinek a čerstvě nakrájenou zeleninu na ozdobu.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíme 3-4 porce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
smažení slaniny

Těstoviny s krémovou omáčkou: tipy a rady

  • Do jídla můžete propašovat zeleninu, třeba na špalíčky nakrájenou cuketu, kterou osmažíte spolu se slaninou.
  • Místo Lučiny můžete použít jakýkoliv čerstvý, tučný sýr.
  • Lučinová omáčka drží těstoviny pohromadě. Pokud chcete řidší, můžete zakápnout smetanou na vaření.
  • Chilli vločky i pepř mám na kuchyňské lince v mlýnku. Koupila jsem už naplněný, na jednorázové použití. Vřele doporučuju, máte tak rychle po ruce čerstvě namleté koření, které se s tím v pytlíku nedá rovnat.
  • Česnek smažením se slaninou ztratí ostrou chuť, zůstane příjemné aroma. Kdo česnek nemusí, může jej před servírováním jednoduše vyndat. Tím, že se smaží celé stroužky, jde dát česnek jednoduše stranou.
  • Tenhle recept je perfektní tip na rychlou večeři – když budete šikovní, za půl hodiny může být jídlo na stole!
špagety s krémovou omáčkou z Lučiny

P.S. – Manželovi chutnalo, moc! Říkal mi, že lepší těstoviny už dlouho nejedl (a přitom je recept tak jednoduchý!). Opravdu mohu doporučit.

blank
O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Špagety s krémovou omáčkou z Lučiny, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/spagety-s-kremovou-omackou-z-luciny/