Rychlá masová směs » MlsnáVařečka.cz
masová směs

Rychlá masová směs

Pokud jste stoupenci rychlého vaření, bude vás recept na masovou směs bavit. Připravíte za pár minut na pánvi, stačí mít doma mleté maso – sama jej pokud možno kupuji v bio kvalitě. Přidávám kukuřici a hrášek, rychlý oběd nebo večeři vykouzlíte doslova za pár minut!

Jako přílohu k masové směsi přidávám steakové hranolky a mix listových salátů.

TIP: Masové směsi se perfektně připravují v LITINOVÉ PÁNVI. Ta dobře vede teplo, pokrm bude rovnoměrně orestovaný, navíc litina udrží jídlo dlouho teplé, pokud se některý ze strávníků opozdí ke stolu.

Vytisknout
masová směs recept

Rychlá masová směs


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Příprava: 10 min
  • Hotovo za: 20 min
  • Celkový čas: 30 minut
  • Porce: 4

Popis

Rychlá masová směs se steakovými hranolky a listovým salátem.


Ingredience

  • 400 g bio mletého hovězího masa
  • 140 g sterilizované/mražené kukuřice
  • 120 g hrášku
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce sádla/oleje
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
  • sůl
  • pepř
  • steakové hranolky (domácí/kupované)
  • mix listových salátů
  • dresing na listový salát (olivový olej, šťáva z citrónu, lžíce medu)

Pracovní postup

  1. Na pánvi rozpálíme tuk a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
  3. Maso s cibulí orestujeme, přisypeme hrášek s kukuřicí.
  4. Nakonec zalijeme dvěma lžícemi rajčatového pyré.
  5. Masovou směs podáváme s hranolky a listovým salátem, který jsme zalili dresinkem.

Poznámky k receptu

Do 30 minut na stole! Tip na rychlou večeři.

Ohodnotit recept:

(zatím nehodnoceno, buďte první)
Loading…

rychlá masová směs na pánvi
Příprava masové směsi na pánvi

Rychlá masová směs: tipy a rady

  • Pokud chcete sázku na jistotu, kupujte maso v bio kvalitě. Můžete koupit celé kusy a semlet si ho doma na mlýnku, nebo koupit už mleté.
  • Mleté maso je určené k rychlé spotřebě, počítejte s tím a plánujte, až si jej budete v obchodě dávat do košíku.
  • Masová směs je velmi vděčný pokrm, dá se ochutit mnoha způsoby, pokaždé tak dostanete odlišnou verzi. Kromě hrášku a kukuřice přidejte žampiony, cuketu, rajčata – co domácí zahrádka dá, nebo co jste koupili v obchodě a potřebuje zužitkovat.
  • Sama mám ráda libovější mleté, ale na masové směsi lze použít i tučnější maso vepřové, případně kombinaci s hovězím. Tuk je nositelem chuti, tučnější masové směsi nebudou tak suché, počítejte však s tím, že budou těžší, kaloričtější. Proto tučné mleté maso vezměte spíše jako základ oběda než večeře.

TIP: Pokud z mletého vaříte často, mohl by se vám doma hodit mlýnek na maso. Čtěte naši recenzi na masomlýnky!

Masová směs, steakové hranolky, listový salát
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: