Třešňová šťáva
Třešňovou šťávu dělám až když už opravdu nevím, co s třešněmi. Mrazáky plné, všechny sklenice na kompoty, přesnídávky, marmelády také, a třešní v košíku pořád spousta. Tak přesně v tomto okamžiku přichází řada na třešňovou šťávu.
TIP: Nebaví vás odpeckovávat třešně ručně? Pořiďte si odpeckovávačku třešní TESCOMA, ušetří vám hafo práce!
V letních horkých dnech se z této šťávy dají připravit báječné osvěžující limonády, vyzkoušejte 🙂
Třešňová šťáva
INGREDIENCE
- 1 kg třešní
- 0,4 kg krupicového cukru
- 7 g kyseliny citrónové
- 0,5 l vody
PRACOVNÍ POSTUP
- Třešně vypeckujeme a svaříme s vodou, poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Hustou šťávu přecedíme přes čisté (nebo vyvřené plátno), abychom ji zbavili hrubších částic.
- Opět přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citrónovou.
- Stáčíme do čistých lahví a ihned uzavřeme. Lahve otočíme dnem vzhůru (třeba v hlubokém hrnci, aby se mohly opírat o strany a nespadly), nebo alespoň je uložíme naležato, aby se přichytilo víčko.
TIP: Rozmixované třešně, tedy to, co nám po scezení zbylo, použijte do přesnídávky, jogurtu, na smoothie, nebo je dejte zamrazit jako nanuk.