šeříkový cukr

Šeříkový cukr

Šeříkový cukr patří k dalšímu jarnímu mámení – avšak pod jednou podmínkou. Nesmíme propást dobu, kdy šeříky kvetou.

Připravte se na přelom dubna a května, vyhlédněte si nejlepší šeříkový keř a můžete se pustit do výroby vlastní fialkové dobroty.

šeříkový cukr

Šeříkový cukr

Šeříkový cukr plný vůně fialkových květů. Máte jen pár dní v roce na to, abyste si jej stihli připravit. Nepropásněte je!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 20 min
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 hrnek šeříkových květů
  • ½ kg krupicového cukru (může být i moučkový)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do uzavíratelné nádoby nasypeme pár květů a zasypeme cukrem.
  • Potom opět nasypeme květy a zase přisypeme cukr. Takto prokládáme květy s cukrem až do naplnění nádoby.
  • Cukr necháme několik dní uležet na tmavém suchem místě a občas protřepeme. Cukr nasaje z květů vlhkost, tak je dobré ho dát potom na chvíli proschnout třeba na sluníčko, ale pokud možno na co nejkratší dobu aby “nevyčichl”.

Ještě pár slov k receptu:

Výborný na ochucení čaje, limonády, bábovky, zdobení sladkých moučníků a spousty jiných dobrot.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

TIP: Vyzkoušejte také recept na domácí šeříkovou zmrzlinu!


šeříkový cukr

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Šeříkový cukr, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/serikovy-cukr/