rybičková pomazánka se žervé

Rybičková pomazánka se žervé

Jednoduchá rybí pomazánka ze sardinek v oleji. Chutná skvěle, navíc obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které povzbudí náš mozek a zostří zrak.

Do rybičkové pomazánky přidávám žervé, což je druh čerstvého sýra. Žervé pomazánku skvěle odlehčí a přidá jí krémovou chuť.

rybičková pomazánka recept

Rybičková pomazánka se žervé

MlsnáVařečka.cz
Jednoduchá rybičková pomazánka, recept se žervé. Jednohubky ozdobte plátkem pokrájené sladkokyselé okurky.
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Servings 20 jednohubek

Ingredients
  

  • 1 sardinky v rostlinném oleji 125 g
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 90 g žervé
  • 1 CIBULE
  • SŮL
  • Sladkokyselá okurka na ozdobu.

Instructions
 

  • Otevřeme sardinky a slijeme rostlinný olej. Celý obsah vsypeme do misky.
  • Přidáme žervé, citronovou šťávu, najemno pokrájenou cibuli.
  • Zlehka osolíme a rozmačkáme vidličkou, promícháme.
  • Rybičkovou pomazánku mažeme na kolečka rohlíku nebo jiného pečiva a zdobíme nakrájenou sladkokyselou okurkou.

Notes

Z množství podle receptu připravíme asi 20 jednohubek (záleží na velikosti rohlíku, který použijete jako podklad).
Keyword rybí pomazánka, rybičková pomazánka
rybičková pomazánka příprava
Příprava rybičkové pomazánky
Jednohubky s rybičkovou pomazánkou
Hotové jednohubky s rybičkovou pomazánkou

Rybičková pomazánka: tipy a rady

  • Rybičková pomazánka potřebuje svěží ingredienci, která by její chuť zvýraznila. Používá se citronová šťáva, na vršek jednohubek se báječně hodí plátek sladkokyselé nakládané okurky.
  • Do pomazánky přijde najemno nakrájená cibulka. Komu chuť cibule vadí, nechť ji vymění za šalotku. Šalotka je jemnější než cibule, nemá tak výrazné aroma a nepřebije chuť ostatních surovin.
  • Kromě žervé lze do rybičkové pomazánky přidat tvaroh nebo pomazánkové máslo, nebo jiný typ čerstvého sýra – například česká Lučina.
  • Rybičková pomazánka se maže na kulatý rohlík, předem pokrájený na plátky. Kolečka rohlíku s rybí pomazánkou jsou oblíbené jednohubky pro slavnostní pohoštění, jako součást studené kuchyně při různých slavnostních příležitostech, například na Silvestra, na narozeniny a další rodinné oslavy.
  • Rybičkovou pomazánku dělám nejčastěji ze sardinek v rostlinném oleji, nikoliv ve vlastní šťávě. O odlehčení pomazánky se právě postará žervé.

Do pomazánky používám celé sardinky, neodstraňuju žádné kostičky. Ty jsou jemné a jdou snadno rozmačkat, navíc obsahují vápník, který nám jenom prospěje.

Rybičková pomazánka jednohubky

TIP: Zkuste náš další recept na jednoduchou SÝROVOU POMAZÁNKU

O autorovi

Petra K.

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Rybičková pomazánka se žervé, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/rybickova-pomazanka-se-zerve/