nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Tento recept mám od jedné známé a musím říct, že je to nejlepší nakládaný hermelín, jaký jsem kdy jedla. Je v něm hodně chutí, není to jenom sýr naložený v oleji. V receptu najdete skvělou pastu ze sušených rajčat a bylinek, koření, česnek, cibuli a feferonky.

Záleží jen na vaší chuti, jak dlouho hermelín necháte odležet. Někdo má rád sýr pevný, který se dobře krájí (nechává se odležet kratší dobu), ale jsou i jedinci s pevnou vůlí, kteří čekají, až je hermelín naložený “na hraně” a dá se v podstatě namazat na chleba.

Osobně k nakládanému hermelínu doporučuji čerstvý kváskový chléb. S takovou kombinací budete hvězdou každého posezení s rodinou či přáteli.

nakládaný hermelín recept

Nakládaný hermelín

Petra Bílá
Recept na nejlepší nakládaný hermelín, který musíte vyzkoušet! S bylinkami, kořením a pastou ze sušených rajčat.
5 from 4 votes
Prep Time 20 mins
Course chuťovka
Cuisine česká kuchyně
Servings 8

Equipment

  • Skleničky 250 ml s klipem
  • Kuchařský nůž Wüsthof
  • Sada dochucovacích kořenek

Ingredients
  

  • 4 ks hermelín
  • 1-2 ks CIBULE
  • 5 stroužek ČESNEK
  • 400 ml Olej vhodný na pečení a smažení
  • 2-4 ks feferonky klidně ale víc
  • Několik snítek tymiánu a rozmarýnu
  • 6 ks BOBKOVÝ LIST
  • 2 lžička čtyřbarevný pepř celý
  • 2 lžička nové koření

Pasta

  • 5 stroužek ČESNEK
  • 80 g krájených rajčat naložených v oleji
  • 1 hrstka oregano
  • 1 lžička koriandr kuličky
  • 1 lžička MLETÁ ČERVENÁ PAPRIKA sladká

Instructions
 

  • Nejdřív si připravíme pastu. V hmoždíři nebo v sekáčku rozemeleme všechny suroviny na pastu.
  • Hermelíny rozřízneme podélně a potřeme pastou z vnitřní strany. Opět přitiskneme k sobě (jako hamburger). Složené hermelíny rozřízneme shora napůl, aby se nám líp vkládaly do sklenice.
  • Cibuli nakrájíme na kolečka nebo měsíčky a česnek na tenké plátky. Do každé sklenice vložíme na dno pár kousků cibule a česneku. Na základ dáme 1 až 2 poloviny hermelínu, bobkový list, pepř, nové koření, bylinky a feferonku. Tento postup opakujeme, dokud nenaplníme celou sklenici. Tu potom zalijeme až po okraj olejem.
  • Sklenicí jemně zatřeseme a pomalu pootáčíme, abychom uvolnili co nejvíc vzduchových bublinek. Dbejte na to, aby i vrchní část hermelínu byla ponořená do oleje.
  • Sklenice uzavřeme a necháme přes noc odležet v teple. Ráno je přesuňte do lednice a nechte 3-7 dní odležet.

Notes

Toto množství vystačí zhruba na 2 sklenice o objemu 600 ml.
Keyword nakládaný hermelín

rajčatová pasta na nakládaný hermelínnakládání hermelínunakládání hermelínunakládaný hermelín

Nakládaný hermelín: tipy a rady

  • Kdyby se vám pasta zdála moc suchá, můžete přidat pár kapek (lžiček) oleje ze sušených rajčat, případně obyčejného oleje.
  • Feferonky můžete vynechat, nebo je nahradit chilli papričkami. Podle toho, jak moc ostré máte rádi.
  • K podávání doporučuji čerstvý chleba, ideálně kváskový, a dobře vychlazené pivo!
O autorovi

Petra B.

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Nakládaný hermelín, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/nakladany-hermelin/