Palačinkovač Clatronic CM 3372
Díky ti, Francisco Palaccini! Právě tenhle pán pro svět vynalezl palačinky, báječný dezert, na kterém si pochutnávají celé generace. A kdo palačinkám holduje často, měl by vyzkoušet palačinkovač. Na něm se palačinky připravují jedna báseň: tenounké, hebké, hříšně dobré.
Dnes se podíváme na Clatronic CM 3372, jeden z nejlepších palačinkovačů, který se u nás dá sehnat.
Palačikovač nepostrádá žádnou podstatnou funkci, která bývá u dražšího přístroje podobného typu. Jeho použití velmi snadné. Nahřátý je za 4-5 minut, příprava každé palačinky trvá 4 minuty. Pečicí talíř nabízí dostatečnou plochu o pr. 29 cm, nahřívá se rovnoměrně po celé ploše. Díky tomu jsou palačinky stejnoměrně osmažené, jedna vypadá stejně dobře jako druhá.
Talíř je opatřený protipřipékavou vrstvou, palačinky se ke dnu nepřichytí a jdou snadno otáčet. Také čištění talíře je snadné, nevyžaduje žádnou zvláštní údržbu, po vychladnutí stačí otřít vlhkým hadříkem. Zkrátka – i když palačinkovač používáte často, vypadá stále jako nový.
TIP: Na palačinkovači připravíte také tenké bramboráky nebo volská oka.
Palačinkovač Clatronic CM 3372
Parametr |
Hodnota |
---|---|
Pečicí talíř |
29 cm |
Příkon |
900 W |
Plynulá regulace teploty |
|
Navíjení kabelu |
|
Barva |
černá |
Jak palačinkovač používat
Palačinkovač se ovládá přepínačem na zapnutí a vypnutí přístroje, teplota pečicího talíře je postupně nastavitelná a jde tak například využít k tomu, že připravené palačinky udrží teplé, než je budete servírovat strávníkům.
TIP: Nejlépe se palačinky připravují s teplotou nastavenou na střední stupeň.
Okraj pečicího talíře je tak akorát vysoký, že se těsto nevyleje, a právě tak nízký, aby šly palačinky dobře otáčet.
Ve výbavě dostanete hladítko, kterým těsto rovnoměrně rozetřete.
Recept na těsto na palačinky
ve stylu francouzských crepes
V návodu, který k palačinkovači dostanete, najdete základní recept na palačinky. Budete tedy vybaveni na vaše první smažení, i když půjde o první palačinkový počin ve vaší kuchařské kariéře.
Suroviny:
- check
- check
- check
- check
- check
Pracovní postup:
- 1Mouku, vejce, vanilkový cukr a špetku soli vymíchejte elektrickým mixérem
- 2Postupně přisypte mouku a vše pečlivě rozmíchejte
- 3Těsto nechte 30 min odstát při pokojové teplotě
- 4Připravte palačinkovač
- 5Před pečením těsto na palačinky znovu promíchejte
Pozn: Těsto na palačinky musí být tekuté!
Příprava palačinkovače
- check
- check
- check
- check
- check
- check
- check
- check
TIP: Povrch pečicího talíře není potřeba při pečení přimašťovat.
Palačinky na sladko potřeme marmeládou, tvarohem, nutelou. Zdobíme kousky ovoce. Slané palačinky plníme šunkou, sýrem, špenátem. Můžeme je také naskládat do pekáčku a dát do trouby zapéct.
Čištění a údržba
Palačinkovač musí být před čištěním vždy odpojení od zdroje elektrické energie a vychlazený. K čištění použijte měkký hadřík, navlhčený teplou vodou.