Low carb kešu cookies bez cukru
Nízkosacharidové cookies bez přidaného cukru. Zdravý a jednoduchý recept na křehké domácí sušenky, které si můžete zakousnout jak na svačinu, tak ke snídani.
Cookies jsou připravené bez mouky, jsou tedy přirozeně bezlepkové, o sladkou chuť se postarají kešu ořechy.
Pokud je pro vás sladká chuť z kešu málo, přidejte při pečení oblíbené zdravé sladidlo, třeba ČEKANKOVÝ SIRUP:
Jak rozmixovat kešu ořechy na mouku?
Nejsnazší je použít čistý mixér na kávu, případně food processor, pokud jej vlastníte.
Hrubší ořechovou mouku získáte namletím kešu na ručním mlýnku, třeba na tom, na kterém melete strouhanku.
Mouku z ořechů si melte vždy čerstvou, ořechy obsahují velké množství tuku a mají tendenci žluknout.
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
- 1 hrnek kešu ořechy
- 1 ks vejce
- 1 lžička kokosový olej (rozpuštěný)
- 1 lžička chia semínka
- 1 lžíce zakysaná smetana
- SŮL (špetka)
- sladidlo (podle potřeby)
PRACOVNÍ POSTUP
- Kešu ořechy rozmixujeme na mouku a vysypeme do mísy.
- Přidáme špetku soli, chia semínka, kokosový olej, zakysanou smetanu a vejce. Vše důkladně promícháme v hladké těsto.
- Z ořechového těsta tvoříme placičky, které klademe na pečicí papír a pečeme vasi 10-15 minut v troubě, předehřáté na 180 °C.
- Jakmile jsou sušenky na povrchu zlatavé, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Co jsou cookies?
Cookies jsou sušenky, v USA velmi oblíbené pro svoji jednoduchou přípravu. Receptů na pravé americké cookies je bezpočet, Američané například do těsta rádi přidávají čokoládové pecky.
Vyzkoušejte recept na AMERICKÉ COOKIES z našeho blogu!
Cookies jsou obvykle placičky, které se tvarují mezi dlaněmi z těsta a dávají se péct.
Co je low carb?
Low carb je výživový styl, při kterém se přijímá omezené množství sacharidů, naopak nejvíc energie se získává z tuků.
V praxi to znamená, že se významně omezí příjem moučných výrobků a sladkostí všeobecně. Avšak i při low carb stravě se dá péct, jen klasickou bílou mouku nahrazují mouky ořechové, případně je oblíbená kokosová.
Čtěte článek: Čím nahradit bílou mouku?
Mouka z kešu ořechů je poměrně sladká, protože kešu obsahují docela dost přirozených sacharidů.