Kuřecí nudličky na kari s bulgurem
Kuřecí nudličky na kari je typické Indické jídlo, které si našlo svou cestu i na náš stůl. Jedná se o chutný a snadný pokrm, který si jednoduše připravíte i vy doma.
Připravit si můžete nudličky s jemnou chutí kari nebo pro milovníky pálivějších jídel, také jeho pikantnější verzi. Záleží pouze na volbě druhu tohoto koření, kterých je na trhu k dostání několik druhů. Ty se liší především svým složením a poměrem jednotlivých složek. Výraznou chuť pokrmu můžete také ovlivnit množstvím koření, které použijete.
Zeleninu pro přípravu pokrmu pečlivě omyjte, očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. V případě, že trpíte alergií na oříšky, můžete kešu oříšky samozřejmě vynechat.
Kuřecí nudličky na kari s bulgurem
INGREDIENCE
PRACOVNÍ POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kari a zprudka orestujeme. Lze připravit i v pánvi WOK.
- Mezitím si nakrájíme papriku, mrkev, bílou ředkev, pórek.
- Nakrájemou zeleninu s kešu oříšky přidáme k masu a vše restujeme cca 5 minut.
- Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, lehce provaříme a můžeme podávat s vařeným bulgurem nebo jinou vhodnou přílohou.