Kokosová hrnková buchta » MlsnáVařečka.cz

Kokosová hrnková buchta

hrnková kokosová buchta

Když jsem poprvé ochutnala tento nebesky vláčný moučník, měla jsem boule až za ušima. Kokosová buchta je velice jednoduchá na přípravu, těsto je vláčné, upečený moučník není vysušený a jen se rozplyne na jazyku.

Speciální fígl spočívá v zalití horké buchty smetanou na šlehání. Zalévá se horní kokosová vrstva, šlehačka poté krásně vsákne do moučníku. Varování, na tuhle kokosovou buchtu vzniká závislost! 🙂

Vytisknout

Kokosová hrnková buchta


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Příprava: 10 min
  • Hotovo za: 25 min
  • Celkový čas: 35 minut
  • Porce: 12

Popis

Výtečný vláčný moučník z kokosu, zalévaný smetanou.


Ingredience

  • 1 hrnek vlažného plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 0,5 hrnku másla
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 150 ml smetany na šlehání

Pracovní postup

  1. V míse smícháme vejce s cukrem, přidáme hrnek vlažného mléka, rozpuštěné máslo, a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Použijte nejlépe elektrický šlehač.
  2. Vzniklé těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem. Těsto je tak akorát na středně velký plech.
  3. Povrch těsta posypejte vrstvou kokosu.  
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20-25 min, dokud povrch nezezlátne.
  5. Ještě horkou upečenou buchtu rovnoměrně zalijeme neušlehanou šlehačkou a necháme vychladnout.

Ohodnotit recept:

(6 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading…

příprava kokosové buchty

Hrnková kokosová buchta: tipy a rady

  • Kokosová buchta se odměřuje pomocí hrnku, nepotřebujete žádné kuchyňské váhy. Hrnek se počítá o objemu 250 ml.
  • Smetanu použijte na šlehání, to znamená s obsahem tuku minimálně 30 %.
  • Místo klasického prášku do pečiva s fosfáty použijte s vinným kamenem.
  • Při servírování ozdobte kokosovou buchtu kopečkem zakysané smetany.

hrnková kokosová buchta

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.


>