Hrnková bábovka ořechová » MlsnáVařečka.cz

Hrnková bábovka ořechová

hrnková bábovka ořechová

Pokud se ohlásí nečekaná návštěva a vy nemáte doma napečeno, nezoufejte a pusťte se do téhle ořechové bábovky. Je v ní spousta vlašských ořechů, chutná jednoduše skvěle. Věřte, že si pochutnáte nejenom vy, ale i vaši hosté. Ořechová bábovka je navíc hotová cobydup – stačí jen hrníček a jdeme odměřovat!

TIP 1: Máte silikonovou formu na bábovku? A co myslíte, musí se silikonová forma vymazávat, nebo nikoliv? Čtěte náš ČLÁNEK!

TIP 2: Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené pro svoji rychlost a jednoduchost. Zkuste si vybrat nějakou z HRNÍČKOVÝCH KUCHAŘEK, alespoň jedna by vám doma neměla chybět!

Vytisknout
hrnková bábovka ořechová

Hrnková bábovka ořechová


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Příprava: 10 min
  • Hotovo za: 40 min
  • Celkový čas: 50 minut
  • Porce: 12 ks

Popis

Rychlá hrníčová bábovka z vlašských ořechů. Jednoduchá, vláčná.


Ingredience

  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku cukru
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • máslo a strouhanka na vymazání formy

Pracovní postup

  1. Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej, umleté vlašské ořechy, mléko, špetku soli, skořici a důkladně promícháme.
  2. Prášek do pečiva smícháme s polohrubou moukou a mouku postupně přisypáváme do směsi, dokud nevznikne středně husté těsto.
  3. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 35-40 minut. Propečení těsta zkontrolujeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta.
  4. Po upečení necháme ořechovou bábovku zchladnout, poté vyklopíme a ozdobíme moučkovým cukrem.

Poznámky k receptu

Do hodiny hotovo! Recept vhodný pro začátečníky.

Ohodnotit recept:

(zatím nehodnoceno, buďte první)
Loading…

pečení bábovekořechová bábovka

Ořechová bábovka: rady a tipy

  • Věděli jste, že vlašské ořechy patří mezi TOP nejzdravější potraviny? Jsou skvělým zdrojem vysoké koncentrace tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace v menší porci vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a ke zlepšení nálady. Více ZDE.
  • Vlašáky se doporučují zobat také pro lepší fungování mozku – vyzkoušejte!
  • Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené, nepotřebujete k nim žádnou váhu, jen hrnek, obvykle o objemu 250 ml. České hospodyňky tyto recepty milují, však také nakladatelství se předhánějí, kdo vydá lepší HRNÍČKOVOU KUCHAŘKU.
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: