Nejlepší koláče na plech - e-kuchařka s rodinnými recepty. PROHLÉDNOUT »

nádivka z cukety, uzeného a sýra

Cuketová nádivka z pekáče

Měla jsem doma přebytek cuket a přemýšlela, co s nimi, a tak jsem hledala a hledala, až jsem našla tento úžasný recept na cuketovou nádivku.

Je pravda, že je k té dokonalosti třeba i kus uzeného a pár dalších ingrediencí… až ty cukety nakonec zůstanou někde vzadu 😊

Nic to však nemění na skutečnosti, že výsledek je dokonalý. Nejedná se o klasickou nádivku s houskami, tahle je úžasně lehká a věřte, že se po ní jen zapráší.

cuketová nádivka recept

Cuketová nádivka z pekáče

Když máte doma cuketu a přemýšlíte, co s ní. Rychlá a dobrá cuketová nádivka, pečená v pekáči.
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 45 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Předehřejeme si troubu na 180°C. Pekáč o rozměrech asi 20x30cm vymažeme olejem (nebo máslem) a vysypeme strouhankou.
  • Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.
  • Cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a uzené, najemno nakrájenou cibuli, mouku smíchanou s práškem na pečení, olej a žloutky. Osolíme a opepříme. Vše promícháme, a nakonec lehce zapracujeme našlehaný sníh z bílků.
  • Hmotu přeneseme do pekáče a uhladíme na povrchu.
  • Pečeme asi půl hodiny do zlatova.
  • Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout, ale dá se jíst i teplá.

Ještě pár slov k receptu:

Časová náročnost: 20 minut příprava + 30 minut pečení.
Stupeň obtížnosti: zvládnete levou zadní 🙂
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
příprava cuketová nádivka
cuketová nádivka
cuketová nádivka
cuketová nádivka pečená

Cuketová nádivka: rady a tipy

  • Poměr slaniny a uzeného klidně upravte podle toho, co máte v lednici. Uzené můžete nahradit i šunkou, to samé platí pro slaninu.
  • Nádivku po upečení vyndejte z trouby, kdybyste ji tam nechali, cuketa by pustila vodu. Na chuti to nevadí, ale nevypadá to hezky.
  • Tato nádivka se dá jíst jako příloha, nebo hlavní jídlo, třeba s bramborami. Ale dobrá i jen tak, na zakousnutí, když vás přepadne malý hlad.
O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Cuketová nádivka z pekáče, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/cuketova-nadivka-z-pekace/