tříčokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake nepečený: ze tří druhů čokolád

Cheesecaky patří mezi moje nejoblíbenější dezerty, obzvláště ty nepečené – přijdou mi víc osvěžující. Navíc je s nimi míň práce, a to se taky počítá 🙂

Tento cheesecake je moje vlastní tvorba, smíšenina několika receptů a dortů, které jsem ochutnala v cukrárnách a kavárnách.

Z každého receptu jsem vybrala to nejlepší a myslím, že výsledek je dokonalý. Každý, kdo ochutná, se mě ptá na recept. O to víc mě těší, že recept už bude tady na blogu, tudíž ho zas nebudu muset vypisovat ručně, jen přepošlu odkaz na tuhle stránku.

recept na tříčokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake nepečený: ze tří druhů čokolád

Čokoládový cheesecake: to nejlepší schované v jediném receptu. Bílá, mléčná a hořká čokoláda.
4.5 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Vaření: 1 hour
Porce: 12
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 200 g sušenky (bebe, nebo jiné)
  • 75 g MÁSLO
  • 200 g ČOKOLÁDA HOŘKÁ
  • 200 g mléčná čokoláda
  • 200 g BÍLÁ ČOKOLÁDA kvalitní
  • 500 g mascarpone
  • 500 g čerstvý sýr (Lučina, Philadelphia)
  • 200 g mražené maliny (nebo jiného červeného bobulového ovoce)
  • 1-2 lžíce cukr
  • 1 bal. plátková želatina (6 plátků)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Sušenky rozdrtíme v pytlíku válečkem, nebo rozmixujeme najemno. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Potom tuto směs rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy, kterou jsme předtím vyložili pečícím papírem. Dáme do mrazničky nebo alespoň do lednice ztuhnout.
  • Smícháme mascarpone se sýrem, ručně, pomocí pádla (nemixujeme). Rozdělíme na tři části.
  • Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu. Když je tekutá a lesklá, přidáme do ní 1 lžíci krému, promícháme, přidáme další lžíci a opět promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celou 1/3 krému. Čokoládový krém rovnoměrně naneseme na sušenkový základ a dáme do mrazničky ztuhnout (nebo alespoň do lednice).
  • Stejný postup opakujeme s mléčnou a bílou čokoládou. Je dobré, když je předešlá vrstva opravdu tuhá, aby se nám vzájemně nemíchaly.
  • Když máme hotové všechny tři vrstvy, dáme dort opět vychladit a připravíme si ovocné želé. Plátkovou želatinu ponoříme do studené vody a necháme 10 minut změknout a nabobtnat. Maliny dáme do rendlíku a přidáme asi 1 dcl vody a 1-2 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce). Přivedeme k varu a odstavíme. Do horké směsi vmícháme želatinu a necháme trochu vychladnout, aby nebyla směs horká, ale aby nezačala moc tuhnout. Potom ji nalejeme na poslední vrstvu z bílé čokolády a opět necháme vychladnout a ztuhnout, tentokrát už jen v lednici.
  • Ozdobíme lístky máty nebo čerstvým ovocem, podáváme vychlazené.
  • čokoládový cheesecake

Ještě pár slov k receptu:

Obtížnost: jednoduché pro začátečníky!
Pozor, na tomto čokoládovém cheesecake vzniká závislost 🙂
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
čokoládový cheesecake příprava
sušenkový korpus na cheesecake
suroviny na cheesecake
krémy na cheesecake
čokoládový krém na ceesecake
krém z bílé čokolády na cheesecake

Čokoládový cheesecake: tipy a rady

  • Sušenky můžete použít jakékoliv bez náplně, bebe nebo jiné, ale nejlepší jsou čokoládové/kakaové.
  • Lučinu můžeme nahradit i tvarohem, ale krémový sýr se postará o pravou cheesecakovou chuť.
  • Ovoce lze dát podle sezóny, maliny jsou ovšem díky své sladké nakyslé chuti a vůni prostě nejlepší. Zajímavá je i směs čerstvého ovoce: jahody, maliny, borůvky, rybíz apod.
  • Želatinu použijte opravdu plátkovou, prášková na tento druh želé není vhodná. Ale kdybyste byli v koncích a nevěděli, co jiného použít, můžete v krajním případě připravit pudingové želé. Ovoce zahřejte v rendlíku, dokud lehce nezměkne, nepustí vodu a nezačne se vařit. V hrníčku smíchejte 1-2 dcl vody s cukrem a jedním vanilkovým pudingovým práškem. Poté vlijte směs do ovoce a přiveďte k varu. Nejdřív bude směs matná, ale poté zhoustne a zprůhlední, i když nebude tak čirá jako klasická želatina. Ještě teplé nalijte na dobře vychlazený čokoládový základ.
recept na tříčokoládový cheesecake
O autorovi

Petra B.

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Čokoládový cheesecake nepečený: ze tří druhů čokolád, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/cokoladovy-cheesecake-nepeceny-ze-tri-druhu-cokolad/