celozrnný koláč s kokosovým olejem

Celozrnný koláč na plech, s kokosovým olejem

Ani už nevím, kde jsem přišla k receptu na tenhle vynikající koláč z celozrnné mouky a s kokosovým olejem. Ale pamatuji si velmi dobře jemnou kokosovou vůni, která se linula po celém domě, když jsem koláč pekla.

Poprvé jsem měla z receptu obavy, tenkrát jsem si ještě kombinaci kokosového oleje s blumami neuměla představit, ale poté, co jsem ochutnala, veškeré strachy byly pryč. Od té doby je tenhle koláč jeden z mých top; dělám ho každý rok. Moc ho doporučuji, neváhejte a upečte si ho také!

celozrnný koláč na plech recept

Celozrnný koláč z kokosového oleje, s blumami

Báječná kombinace kokosového oleje, celozrnné mouky a ovoce. Vyzkoušejte tenhle rychlý koláč na plech!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 25 min
Vaření: 1 hod
Porce: 20
Autor: Petra Bílá

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Elektrickou troubu předehřejeme na 175°C. Máslem vymažeme pekáč o velikosti cca 25x35cm.
  • Třtinový cukr ušleháme s máslem do pěny a přidáme kokosový olej. Poté postupně zašleháme vejce – vždy počkáme, až se jedno vejce spojí s těstem a až potom přidáme další. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a podmáslí. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.
  • V jiné míse smícháme všechny ostatní sypké suroviny: Obě mouky, kypřicí prášek, sůl a koření.
  • Stěrkou zapracujeme obě směsi dohromady, zlehka, nepřešleháme.
  • Těsto nalejeme na pekáč a poklademe půlkami vypeckovaných blum. Pečeme asi 1 hodinu.
  • Podáváme vychlazené, vršek koláče můžeme ozdobit čerstvým ovocem (použila jsem ostružiny).

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Rychlý recept vhodný i pro začátečníky, pochutnáte si!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
suroviny na koláč
koláč na plech

Celozrnný koláč na plech: tipy a rady

  • Všechny suroviny by měly být pokojové teploty. Jinak se může stát, že se směs po přidání podmáslí srazí. Ale nebojte nic, jen co přidáte trošku sypké směsi, opět se to spraví.
  • Blumy můžete nahradit i švestkami nebo meruňkami.
  • Podmáslí lze v případě nouze nahradit jogurtem nebo zakysanou smetanou, ale je to opravdu jen pro případ nouze. Těsto není potom tak vláčné. Je sušší a malinko drobivější.
  • TIP: Jednou jsem zkusila použít kokosový olej zbavený kokosového aroma a nebylo to ono. Prostě to není tak krásně voňavé a dobré. Takže žádné výmysly, použijte opravdový, nešizený kokosový olej!
blank
O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Celozrnný koláč na plech, s kokosovým olejem, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/celozrnny-kolac-z-kokosoveho-oleje/