Nejlepší koláče na plech - e-kuchařka s rodinnými recepty. PROHLÉDNOUT »

Bio banánová buchta na plech

bio banánová buchta

Tak co, kdo z vás jede na zdravé bio vlně? Mám pro vás recept na jednoduchou a rychlou buchtu, upečenou z bio ingrediencí. Moučník je to relativně zdravý, ale především děsně dobře chutná.

Do těsta na banánovou buchtu se přidává bio hořká čokoláda, která se do těsta strouhá. Použijte čokoládu s obsahem kakaa nad 70 %, ty jsou totiž ze všech čokolád nejzdravější a obsahují méně sacharidů, než běžné čokolády.

bio banánová buchta

Bio banánová buchta

Rychlý, jednoduchý recept na bio banánovou buchtu na plech.
0 z 0 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 10
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Používám středně velký plech.
  • Ve větší misce rozmačkáme vidličkou banány, přidáme vejce, najemno nasekanou čokoládu, skořici, kokosový olej, lžičkou vanilkové pasty a plnotučné mléko. Vše důkladně promícháme.
  • Postupně přisypáváme mouku, nakonec přidáme jedlou sodu (vinný kámen/kypřicí prášek). Navrch nasypeme hrst lesního ovoce dle chuti.
  • Těsto vlijeme na plech a pečeme na středním roštu na 180st. po dobu 25-30 minut dozlatova.
  • Buchtu necháme vychladnout a podáváme, můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Ještě pár slov k receptu:

Buchta podle tohoto receptu se vejde na středně velký plech.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

Banánová bio buchta: tipy a rady

  • Banány do buchty použijte dobře vyzrálé, klidně zpracujte ty, které vám doma zbydou a už mají na slupce hnědé tečky. Čím zralejší, tím bude banán sladší.
  • Jako kypřidlo do buchty se hodí jedlá soda nebo bio kypřicí prášek s vinným kamenem. Vinný kámen nahrazuje chemické sulfátové soli, které jsou v běžných prášcích do pečiva. Jedlou sodu i kypřicí prášek mícháme s moukou, těsto musíme dát co nejdříve péct.
  • Bio mouku do buchty vezměte pšeničnou, případně špaldovou, nebo oba druhy mouk smíchejte půl na půl.

Kokosový olej: pro pečení, smažení, i jako domácí kosmetika

  • Kokosový olej vybírejte vždy panenský, za studena lisovaný. Levnější druhy se před lisováním zahřívají nebo fermentují, aby se získalo vyšší množství oleje, čímž se ovšem jeho příznivé vlastnosti ztrácejí.
  • Široké využití panenského kokosového oleje vás určitě překvapí, neboť je značně univerzální. Dá se použít nejen jako potravina nebo doplněk stravy, ale také jako přírodní tělová i vlasová kosmetika.
  • Vzhledem k tomu, že kokosový olej je panenský, čistě přírodní bez jakýchkoli příměsí, můžete si pokožku natírat stejným olejem, který zároveň využijete v kuchyni.
  • Kokosový olej se využívá při redukční dietě, předchází jo-jo efektu.
O autorovi

    Ivana Sirůčková

    Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

    Kliknout zde pro přidání komentáře

    Přidat komentář:


    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Bio banánová buchta na plech, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/bio-bananova-buchta-na-plech/