Hrnková bábovka ořechová

hrnková bábovka ořechová

Ohlásila se nečekaná návštěva a vy nemáte doma napečeno? Žádné zoufání, vyhrňte si rukávy a pusťte se do téhle ořechové bábovky!

Je v ní spousta vlašských ořechů, chutná jednoduše skvěle. Věřte, že vás hosté pochválí, až budete podávat na stůl. Ořechová bábovka je navíc hotová cobydup – stačí jen hrníček a jdeme odměřovat!

hrnková bábovka ořechová

Hrnková bábovka ořechová

Rychlá hrníčová bábovka z vlašských ořechů. Jednoduchá, vláčná.
4.04 z 53 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 40 min
Porce: 12 ks
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej, umleté vlašské ořechy, mléko, špetku soli, skořici a důkladně promícháme.
  • Prášek do pečiva smícháme s polohrubou moukou a mouku postupně přisypáváme do směsi, dokud nevznikne středně husté těsto.
  • Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 35-40 minut. Propečení těsta zkontrolujeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta.
  • Po upečení necháme ořechovou bábovku zchladnout, poté vyklopíme a ozdobíme moučkovým cukrem.

Ještě pár slov k receptu:

Do hodiny hotovo! Recept vhodný pro začátečníky.
Hrnek pro odměřování ingrediencí by měl mít objem kolem 250 ml.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

TIP 1: Máte silikonovou formu na bábovku? A co myslíte, musí se silikonová forma vymazávat, nebo nikoliv? Čtěte náš ČLÁNEK!

pečení bábovek

TIP 2: Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené pro svoji rychlost a jednoduchost. Zkuste si vybrat nějakou z HRNÍČKOVÝCH KUCHAŘEK, alespoň jedna by vám doma neměla chybět!

ořechová bábovka

Ořechová bábovka: rady a tipy

  • Věděli jste, že vlašské ořechy patří mezi TOP nejzdravější potraviny? Jsou skvělým zdrojem vysoké koncentrace tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace v menší porci vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a ke zlepšení nálady. Více ZDE.
  • Vlašáky se doporučují zobat také pro lepší fungování mozku – vyzkoušejte!
  • Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené, nepotřebujete k nim žádnou váhu, jen hrnek, obvykle o objemu 250 ml. České hospodyňky tyto recepty milují, však také nakladatelství se předhánějí, kdo vydá lepší HRNÍČKOVOU KUCHAŘKU.
blank
HRNÍČKOVÉ KUCHAŘKY pro snadné vaření

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Hrnková bábovka ořechová, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/hrnkova-babovka-orechova/