Rychlé špagety s tuňákem
Pokud zrovna spěcháte a potřebujete rychlý oběd či večeři, zkuste tyto ultrarychlé špagety, které chutnají výborně. Tenhle recept spadá do kategorie receptů večeře do 30 minut (a přesto neošizená, pochutnají si všichni).
Špagety má doma ve špajzce snad každý a konzerva tuňáka v domácích zásobách se hodí vždycky – pokud nemáte, napravte to.
A teď už se pojďme pustit do vaření, za půl hodiny budeme mít baštu na stole!
Rychlé špagety s tuňákem
Super tip na rychlou večeři nebo oběd: špagety připravené s česnekem, olivami a s tuňákem. Hotovo do třiceti minut!
Vytisknout
Připnout
Porce: 3
INGREDIENCE
- špagety (osobně mám v oblibě špagety značky Barilla)
- 100 g zelených oliv
- 2 Stroužky česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 menší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 100 g cherry rajčat
- parmezán na posypání
PRACOVNÍ POSTUP
- Do vroucí osolené vody vložíme špagety a vaříme dle návodu.
- Na pánvi zlehka orestujeme na olivovém oleji na plátky nakrájený česnek (nerestujte moc dlouho, česnek pak má tendenci hořknout).
- Poté na pánev přidáme omytá a nakrájená cherry rajčátka, lehce podusíme.Přihodíme nakrájené olivy a tuňáka.
- Vše necháme chvilku podusit a poté do směsi přidáme uvařené těstoviny. Na pánvi několikrát prohodíme, aby se vše promíchalo.
- Podáváme posypané parmezánem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
Špagety s tuňákem: tipy a rady
- Špagety vařte vždy na skus, tedy al dente. Vkládají se do dostatečného množství vroucí vody, která je osolená (voda na vaření těstovin by měla chutnat jako mořská sůl – soli je tedy ve vodě poměrně dost).
- Tuňák ve vlastní šťávě je lehké jídlo plné vyvážených živin, které prospívají lidskému zdraví. Tučnější variantou (což ovšem neznamená, že méně zdravou) je tuňák v oleji, setkáte se se slunečnicovým, olivovým nebo dokonce extra virgin olivovým olejem. Tuňák se výborně hodí nejen do těstovin, ale také do salátů nebo pomazánek, tedy pro rychlé, snadné a zdravé pokrmy pro celou rodinu.
- Parmezán dodá jídlu finální šmak, aby se chuť sýra rozvinula, vyndejte jej před strouháním na chvíli z lednice, aby získal pokojovou teplotu.