Když jsem poprvé ochutnala tento nebesky vláčný moučník, měla jsem boule až za ušima. Kokosová buchta je velice jednoduchá na přípravu, těsto je vláčné, upečený moučník není vysušený a jen se rozplyne na jazyku.
Speciální fígl spočívá v zalití horké buchty smetanou na šlehání. Zalévá se horní kokosová vrstva, šlehačka poté krásně vsákne do moučníku. Varování, na tuhle kokosovou buchtu vzniká závislost! 🙂
Kokosová hrnková buchta
Výtečný vláčný moučník z kokosu, zalévaný smetanou.
Vytisknout
Připnout
Porce: 12
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
- 1 hrnek MLÉKO (vlažné)
- 2 ks vejce
- 1 hrnek cukr moučka
- 0,5 hrnek MÁSLO
- 2 hrnek HLADKÁ MOUKA
- 1 ks PRÁŠEK DO PEČIVA s vinným kamenem (nebo běžný pečicí prášek)
- 1 hrnek strouhaný kokos
- 150 ml smetana na šlehání
PRACOVNÍ POSTUP
- V míse smícháme vejce s cukrem, přidáme hrnek vlažného mléka, rozpuštěné máslo, a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Použijte nejlépe elektrický šlehač.
- Vzniklé těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem. Těsto je tak akorát na středně velký plech.
- Povrch těsta posypejte vrstvou kokosu.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20-25 min, dokud povrch nezezlátne.
- Ještě horkou upečenou buchtu rovnoměrně zalijeme neušlehanou šlehačkou a necháme vychladnout.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
Hrnková kokosová buchta: tipy a rady
- Kokosová buchta se odměřuje pomocí hrnku, nepotřebujete žádné kuchyňské váhy. Hrnek se počítá o objemu 250 ml.
- Smetanu použijte na šlehání, to znamená s obsahem tuku minimálně 30 %.
- Místo klasického prášku do pečiva s fosfáty použijte s vinným kamenem.
- Při servírování ozdobte kokosovou buchtu kopečkem zakysané smetany.