Tousty s ricottou a pečenou zeleninou

Tohle je úžasně jednoduchý recept na tousty z tmavého chleba, s ricottovou pomazánkou a zeleninou, pečenou v troubě. Ač bez masa, manžel vše slupnul během chvíle a ptal se po další porci.

Tousty báječně vypadají a zrovna tak chutnají; chce to jen půl hodiny předem připravit si zeleninu, kterou zrovna máte doma, nakrájet na plátky, okořenit, zakápnout olivovým olejem a šup péct do trouby. Měla jsem výhodu v tom, že jsem zrovna dopékala maso, a tak jsem pekáč s vepřovým mohla hned vyměnit za plech naložený zeleninou

Z ledničky jsem vyndala kelímek Ricotty, ochutila jsem ji česnekem, solí, a použila jako základ pod pečenou zeleninu. Výsledek? Svačinka, po které se jen zapráší!

tousty s ricottovou pomazánkou recept

Tousty s ricottou a pečenou zeleninou

Tousty s ricottovou pomazánkou, obložené pečenou zeleninou – skvělá a chutná svačinka!
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 kelímek sýru Ricotta (250 g)
  • 4 plátky tmavého chleba
  • 2 Stroužky česneku
  • SŮL (pepř, koření dle chuti)
  • zelenina na plech (cibule, mrkev, ředkvičky, rajčata, cuketa)
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • 1 vařené vejce
  • čerstvé snítky bylinek

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozehřejeme troubu na 160 °C.
  • Uvaříme vajíčko 8 minut ve vroucí vodě a dáme zchladit, abychom zastavili proces vaření.
  • Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a vyrovnáme na plech. Zakápneme olivovým olejem, rozetřeme mašlovačkou. Plátky zeleniny jemně osolíme, opeříme (melu čerstvý pepř v mlýnku).
  • Plech se zeleninou dáme do trouby na 30 minut péct.
  • Připravíme si Ricottu – ochutíme solí, opepříme, česnek rozdrtíme a vmícháme do Ricotty.
  • Plátky tmavého chleba opečeme v toustovači, nebo nasucho na pánvi.
  • Na chléb navrstvíme Ricottu, poklademe pečenou zeleninou, ozdobíme plátkem vajíčka a snítkou zelené bylinky.

Ještě pár slov k receptu:

Zelenina se peče 30 minut, pak už jen připravit tousty, namazat ricottovou pomazánkou a za pět minut můžete podávat!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

zelenina na pečení

Pomazánka z Ricotty: tipy a rady k receptu

  • Ricotta je čerstvý sýr s mnohostranným využitím v kuchyni. Je chuťově neutrální a můžete jej ochutit nejenom česnekem, ale například chilli nebo čerstvými bylinkami.
  • Ricotta se vyrábí ze syrovátky, je použitelná jak ve slaných, tak sladkých receptech.
  • Pokud chcete vydatnější variantu receptu, místo toustů osmažte na troše oleje topinky, na které pak natřete ricottovou pomazánku.

tousty s ricottovou pomazánkou a zeleninou

O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Tousty s ricottou a pečenou zeleninou, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/tousty-s-ricottou-a-pecenou-zeleninou/