kuchařky maso

Znáte maso? Kuchařky vám poradí

Tenhle článek rozhodně není pro vegetariány, naopak: pokud jste milovníkem masa nebo jej připravujete pro své blízké, měli byste zbystřit. Přináším tipy na kuchařky, které se věnují nákupu masa, jeho rozdělení a zpracování, a samozřejmě vyzkoušeným receptům.

Přejít ke kuchařkám o mase a grilování

Ještě nedávno zahrnovaly moje znalosti ohledně masa termíny jako kýta, kotleta a krkovice, a v podstatě bych si s tímto repertoárem v kuchyni vystačila, nebýt jedné prázdninové příhody.

Byla jsem s kamarádkou v Kutného Hoře, kde právě probíhaly dny věnované lokálním potravinám. U jednoho stánku jsme byly odchyceny fešnou promotérkou, která nás odvedla před dva velké plakáty, na nichž byly znázorněné siluety prasátka a hovězího. Oba obrázky byly rozporcované na kusy masa, jež u sebe místo označení měly… čísla. Naším úkolem bylo jednotlivé porce správně pojmenovat. Asi takhle: z nějakých 20 částí z každého zvířete jsme daly dohromady tři nebo čtyři.

co z masa

Rozdělení vepřového a hovězího masa

Uprostřed toho hlavylámání k nám dovedli dalšího týpka, který se podrbal na zátylku a vysypal z rukávu správně skoro všechny názvy. Spadla mi čelist. Slyšeli jste někdo o termínech typu: květová špička, ořech, veverka nebo husička? To vše jsou, přátelé, části hovězího. Nutno podotknout, že pán nakonec přiznal, že je od řemesla – vyučený řezník. Začali jsme si povídat a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací. 

Když jsem se později pustila do blogu Mlsná vařečka, chtěla jsem si znalosti ještě víc prohloubit. Sbírala jsem informace po internetu i v tištěných knihách, v kuchyni jsem pak pilovala zkušenosti. Naučila jsem se například: 

  • jaké maso použít na minutky
  • jak připravit dokonalý steak
  • tajemství mletého masa na šťavnatý hamburger
  • jak se rozděluje hovězí a vepřové maso
  • co z jehněčího?
  • jak správně naložit zvěřinu
  • recept na báječné kuře pečené v troubě
  • a mnoho dalších fíglů okolo masa

Nejlepší kuchařky o mase

Hodně mi pomohly tištěné kuchařky – některé z nich už mám doma, jiné jsem si půjčila od známých, pro jednu jsem si dokonce došla do knihovny. Tady je můj osobní výběr 4 nejlepších kuchařek. Dozvíte se vše o pečení, smažení, dušení a vaření masa, grilování, nebo jaká marináda na maso je nejlepší:

maso kuchařka

MASO

  • Autor: Nichola Fletcherová
  • Počet stran: 320
  • Rok vydání: 2016

Naučíte se porcovat maso, zdokonalíte se v jeho přípravě a budete si moct vybrat z více než 300 masových receptů.

Apetit Jak nakupovat a zpracovávat maso

JAK NAKUPOVAT A ZPRACOVÁVAT MASO

  • Autor: Kolektiv autorů
  • Počet stran: 175
  • Rok vydání: 2015

Všechno, co musíte vědět o nakupování a přípravě masa, ověřené recepty a tipy šéfkuchaře Václava Friče. Edice Apetit Speciál.

Jednoduše&Dokonale Maso Vaněk kuchařka

JEDNODUŠE&DOKONALE: MASO

  • Autor: Roman Vaněk
  • Počet stran: 96
  • Rok vydání: 2018

Autor kuchařských bestsellerů vydává dlouho očekávanou kuchařku o mase! Jednoduché, dobře vysvětlené recepty, v hlavní roli tentokrát hovězí a vepřové.

Vášeň pro grilování kuchařka maso

VÁŠEŇ PRO GRILOVÁNÍ

  • Autor: Angelo Menta
  • Počet stran: 344
  • Rok vydání: 2017

Nejlepší recepty, rady a techniky pro gril a dřevěné uhlí. Šťavnaté hovězí, vepřové, drůběží maso, zvěřina a zelenina. Nejlépe hodnocená kniha o grilování!

O autorovi

Petra Kupská

Jsem máma od dvou pubertálních kluků, v kuchyni se mám co otáčet. Baví mě objevovat jednoduché, zdravé recepty, zajímá mě, co při přípravě jídla ulehčí práci. Ráda se s vámi o svoje zkušenosti podělím.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Znáte maso? Kuchařky vám poradí, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/znate-maso-kucharky-vam-poradi/