hrníčkový štrúdl s jablky

Nejlepší jablečný štrúdl? Máme 4 skvělé recepty!

Slovo štrúdl jsme převzali z německého Apfelstrudel, jedná se o sladký závin z tence vyváleného těsta, na které přijdou pokrájená jablka, rozinky, skořice a případně nahrubo nasekané ořechy.

Štrúdl je možné plnit také makovou nádivkou, nebo k jablkům přidat tvaroh. Lze se setkat i se slanou variantou štrúdlu, kdy se místo jablek použije například zelí s uzeným masem.

Jaké jsou nejoblíbenější těsta na štrúdl?

Receptů na těsta je nespočet, oblíbených je však jen několik.

Rychlý a snadný štrúdl, který se vždycky povede, je ten upečený z listového těsta. Obvykle se kupuje hotové z chladicího boxu v obchodě, někdy už je listové těsto rovnou vyválené, pak stačí navrstvit jablíčka, zavinout a štrúdl strčit do trouby.

Pro zručnější je zde domácí těsto na tažený štrúdl, při kterém se pracuje s opravdu tenkým těstem, které se nejčastěji vytahuje přes hřbet ruky.

Tažený štrúdl patří k tradičním receptům, oblíbeným našimi babičkami. Pokud se správně povede a těsto se nepotrhá, získáte luxusní dezert, vhodný pro sváteční chvíle s vašimi blízkými. 

Nejlepší recepty na jablečný štrúdl

recepty na jablečný štrúdl
O autorovi

    Redakce

    Tipy, rady, recenze - v kuchyni i u stolu.

    Kliknout zde pro přidání komentáře

    Přidat komentář:


    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Nejlepší jablečný štrúdl? Máme 4 skvělé recepty!, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/nejlepsi-jablecny-strudl-mame-4-skvele-recepty/