tvarohové noky s mletými ořechy

Tvarohové noky s mletými ořechy

Pokud hledáte rychlou večeři, oběd nebo lehký dezert, který ocení především vaše děti, vsaďte na tvarohové noky. Tento recept pochází ze Slovenska a já osobně na něj nedám dopustit.

Zaměstnané kuchařinky budou mít radost, tenhle recept zabere minimum času, navíc stačí pouhé tři ingredience a můžete se do výroby noků směle pustit. Pak už záleží jen na vás, čím hotové nočky posypete.

V originálním receptu se nočky sypou skořicí, přidá se lžíce rozpuštěného másla a navrch se lžíce zakysané smetany. Já noky zdobím nejčastěji horkým ovocem, mákem a cukrem, nakonec je zaliju rozpuštěným máslem. Naposledy jsem použila jen klasický moučkový cukr, máslo a mleté vlašské ořechy, a na téhle variantě si pochutnala celá rodina.

tvarohové noky recept

Tvarohové noky s mletými ořechy

Lehké tvarohové noky sypané mletými vlašskými ořechy a cukrem, zalité rozpuštěným máslem.
4.67 from 3 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 15 minutes
Celkový čas: 25 minutes
Porce: 6
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 500 g měkký tvaroh
  • 1 ks vejce
  • 500 g dětská krupička
  • SŮL
  • mleté ořechy
  • moučkový cukr
  • MÁSLO

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do mísy dáme tvaroh, rozklepneme jedno vejce a přidáme špetku soli.
  • Postupně do směsi přisypáváme dětskou krupičku, dokud nám nevznikne vláčné a nelepivé těsto.
  • Z těsta tvarujeme malé koule, které pomocí vidličky upravíme do tvaru noku.
  • Noky vaříme ve vroucí, mírně osolené vodě. Když vyplavou na hladinu, necháme noky ještě 1 minutu povařit, poté vyndáváme.
  • Hotové noky zalijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme mletými ořechy a posypeme moučkovým cukrem.

Ještě pár slov k receptu:

Místo vlašských ořechů můžete noky posypat mletým mákem, smíchaným s moučkovým cukrem. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

příprava tvarohových nočků

Tvarohové noky: rady a tipy

  • K přípravě noků použijte tučný tvaroh, nikoliv polotučný nebo nedejbože odtučněný. Tuk dodává každému jídlu chuť, ideální je připravovat pokrmy z přirozených potravin, nikoliv průmyslově upravených, a odtučňování mezi takové „nekalé“ techniky patří.
  • Ořechy jsem použila vlašské, jsou asi nejaromatičtější, dobře se však dají na posypku použít i lískáče.
O autorovi

Ivana S.

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Tvarohové noky s mletými ořechy, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/tvarohove-noky-s-mletymi-orechy/