nekynuté lívance

Nekynuté lívance na americký způsob

Víte, jaký je rozdíl mezi českým a americkým lívancem? Ten americký je z nekynutého těsta a velikostně odpovídá spíše našim palačinkám. V angličtině se lívanci říká pancake nebo také flapjack.

Příprava lívanců po americkém způsobu zabere minimum času, proto je hravě zvládnete připravit třeba jako rychlou snídani. Lívance jsou stejně kypré a voňavé jako ty české kynuté. Já je mám nejraději klasicky polité máslem a sypané cukrem se skořicí. U nás doma se právě po takových lívancích jenom zapráší.

nekynuté americké lívance recept

Nekynuté lívance na americký způsob

Americké lívance z nekynutého těsta, rychle hotové, sypané skořicí a cukrem. 
4.67 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 30 minutes
Celkový čas: 40 minutes
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, tedy „suché“ ingredience dohromady.
  • Do směsi přidáme mléko prošlehané s vejcem. Pozor, v těstě se používá pečicí prášek, vždy je proto lepší použít mléko i vejce v pokojové teplotě (vyndejte si je předem z lednice).
  • Metličkou vyšleháme husté těsto.
  • Na pánvi rozehřejeme půl lžíce másla.
  • Naběračkou vlijeme trochu těsta na pánev a krouživými pohyby vytvoříme malou placku.
  • Smažíme asi 2 minuty, dokud nezačnou na povrchu lívanců vyskakovat zlatavé puchýřky.
  • Pak lívanec podebereme obracečkou, opatrně obratíme a smažíme další dvě minuty.
  • Hotové lívance klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  • Ještě teplé lívance potíráme máslem a na závěr je posypeme cukrem smíchaným se skořicí.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíte asi 16 amerických lívanců.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

Americké lívance: tipy a rady

  • Máte chuť na opravdu typické americké lívance? V USA se podávají v poněkud netradičním spojení vypečené anglické slaniny, kombinované se sladkým javorovým sirupem.
  • Pokud se rádi díváte na americké filmy, možná jste si všimli, že tyhle lívance se tam baští vyskládané krásně na sebe, polité javorovým sirupem. Vyzkoušejte to někdy místo toho, abyste lívance servírovali vedle sebe na talíř, lívanečková pyramida bude příjemná změna.
O autorovi

Ivana S.

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

2comments
Polla

proč po usmažení necháváte odsát tuk, když je potom hned zase potíráte tím stejným tukem?

Odpovědět
    Petra K.

    Dobrá otázka 🙂 Podle mě je chuť čerstvého másla na teplém lívanci intenzivnější, než chuť toho, na kterém se smažilo?

    Odpovědět
Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Nekynuté lívance na americký způsob, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/nekynute-livance-na-americky-zpusob/