třešňová přesnídávka, odpeckování třešní

Třešňová přesnídávka

Tuto přesnídávku dělám ráda pro děti. V rodině se nám poslední dobou docela množí (ty děti), a tak se dostatečná zásoba přesnídávek bude hodit.

Čistě třešňová přesnídávka ovšem pro malé děti není úplně vhodná, protože je dost ostrá, proto ji míchám s jablky a jiným ovocem.

TIP: Nebaví vás odpeckovávat třešně ručně? Pořiďte si odpeckovávačku třešní TESCOMA, ušetří vám hafo práce!

třešňová přesnídávka recept

Třešňová přesnídávka

Když máte malé děti a dostatečnou úrodu ovoce ze zahrádky, jsou přesnídávky báječným řešením, jak se zásobit vitamíny na zimní období.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 1 hod
Vaření: 30 min
Porce: 0
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • Na kilo třešní používám kilo jablek (poměr 1:1, případně v různém poměru ještě další ovoce.)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Povaříme je s pár lžícemi vody. Jablka pustí hodně vody, takže opravdu opatrně. Poté je rozmixujeme dohladka.
  • Třešně vypeckujeme, také povaříme (ty stačí bez vody, obsahují jí opravdu dost) a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  • Poté obě kaše smícháme (i s dalšími ovocnými kašemi, chci-li vícedruhovou přesnídávku), přivedeme ještě jednou k varu a plníme do menších čistých sklenic.
  • Zavařovačky naplněné přesnídávkou poté sterilizujeme v hrnci s vodou stejně jako kompot asi 30 minut.
  • Po sterilizaci sklenice otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a zatáhnout víčko.
  • Skladujeme v suchu, chladnu a temnu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

Třešňová přesnídávka: tipy a rady

  • Vícedruhové přesnídávky jsou ještě lepší, ale v případě, že je máte pro opravdu malé dítka, je dobré vědět, jestli nemají na nějaké ovoce alergii (takové ovoce pak do přesnídávky nepřidávejte).
  • Na podzim, kdy je velká úroda jablek, si takto dělám pouze jablečné přesnídávky do velkých sklenic. Manžel je má rád jen tak na svačinu s piškoty, nebo je používám do nepečeného jablkového dortu s piškoty.
  • Z třešní dělám také výborný třešňový džem: třešně vypeckuju, smíchám s cukrem a pektinem, povařím, případně rozmixuji tyčovým mixérem a plním do sklenic. Ty nechám vychladnout dnem vzhůru.

TIP: Pro odpeckování třešní používám tento přístroj:
třešňová přesnídávka, odpeckování třešní

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Třešňová přesnídávka, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/tresnova-presnidavka/