Šeříkový cukr
Šeříkový cukr patří k dalšímu jarnímu mámení – avšak pod jednou podmínkou. Nesmíme propást dobu, kdy šeříky kvetou.
Připravte se na přelom dubna a května, vyhlédněte si nejlepší šeříkový keř a můžete se pustit do výroby vlastní fialkové dobroty.
Šeříkový cukr
Šeříkový cukr plný vůně fialkových květů. Máte jen pár dní v roce na to, abyste si jej stihli připravit. Nepropásněte je!
Vytisknout
Připnout
Porce: 0
INGREDIENCE
- 1 hrnek šeříkových květů
- ½ kg krupicového cukru (může být i moučkový)
PRACOVNÍ POSTUP
- Do uzavíratelné nádoby nasypeme pár květů a zasypeme cukrem.
- Potom opět nasypeme květy a zase přisypeme cukr. Takto prokládáme květy s cukrem až do naplnění nádoby.
- Cukr necháme několik dní uležet na tmavém suchem místě a občas protřepeme. Cukr nasaje z květů vlhkost, tak je dobré ho dát potom na chvíli proschnout třeba na sluníčko, ale pokud možno na co nejkratší dobu aby “nevyčichl”.
Ještě pár slov k receptu:
Výborný na ochucení čaje, limonády, bábovky, zdobení sladkých moučníků a spousty jiných dobrot.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
TIP: Vyzkoušejte také recept na domácí šeříkovou zmrzlinu!