Servírujeme halloumi

Pečené halloumi s bramborami a zeleninou

Jedná se o bezmasý pokrm, kde však bílkoviny postrádat nebudete. Sýr halloumi je bohatým zdrojem proteinů. Lze jej grilovat, vařit, smažit, zapékat. Má nekonečnou škálu využití a vynikající chuť. Vedle bílkovin je také skvělý zdroj vápníku. Pamatujte však, že obsahuje poměrně dost soli, tudíž při přípravě jídla solí šetřete.

K jeho výhodám patří: vysoký obsah bílkovin, vápníku, udrží vás déle sytější. Oproti masu šetří vaše trávení. Má pestrou škálu využití v kuchyni, připravuje se poměrně rychle. Pro mě osobně představuje halloumi krále mezi sýry. Miluji jeho chuť i strukturu, jak skřípe mezi zuby. Možná to máte podobně?

Množství, které uvádím v receptu, odpovídá dvěma porcím. Pokud připravujete jídlo pro více lidí, použijte větší množství zeleniny i sýra, včetně dochucovadel.

Recept pečené halloumi s bramborami a zeleninou:

Pečené Halloumi

Pečené halloumi s bramborami a zeleninou

Bezmasé halloumi s bramborami a zeleninou vám velice zachutnají
5 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 35 min
Celkový čas: 55 min
Porce: 2 porce
Autor: Gabriela Kortová

INGREDIENCE

  • 2 kusy brambory nebo batáty (případně obojí)
  • 1 kus paprika
  • 10 kusů cherry rajčata
  • brokolice, cuketa, květák (dle libosti)
  • 150 g halloumi
  • koření
  • bylinky
  • sůl
  • 1 polévková lžíve hořčice
  • 1 kávova lžička medu
  • olivový olej (ve spreji)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Pekáček si vymažeme olivovým olejem nebo použijeme papír na pečení.
  • Umyjeme a nakrájíme si brambory (mohou být i se slupkou).
  • Připravíme si i další zeleninu, nakrájíme na menší části.
  • Halloumi nakrájíme na kostičky.
  • Vše společně promícháme a zastříkneme olivovým (nebo jiným) olejem.
  • Vše ještě promícháme s bylinkami a kořením (použila jsem: sušený česnek, cibulku, maličko soli, barevný pepř, pažitku, kadeřavou petržel).
  • Nakonec pokapeme hořčicí a medem.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů / 35 minut (nebo podle potřeby) – každá trouba peče trochu jinak.

Ještě pár slov k receptu:

TIP: Jestliže si chcete jídlo ještě víc ozvláštnit, můžete konečný pokrm posypat sekanými ořechy. Kombinace halloumi, medu a ořechů je naprosto jedinečná. Také můžete předem halloumi namáčet v medovo-hořčičné marinádě, chuť bude ještě víc intenzívní. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
Příprava halloumi se zeleninou
Příprava halloumi s brambory a se zeleninou
Zapečení halloumi se zeleninkou
Zapečení halloumi se zeleninkou
Servírujeme halloumi
Servírujeme halloumi

Mohly by se vám líbit také tyhle recepty:

Pečené Halloumi s brambory a zeleninou
O autorovi

Gabriela Kortová

Vaření a pečení je jeden z mých hobby. A protože jsem aktivní sportovec, přednost dávám zdravějším variacím. Přítel však miluje klasickou českou kuchyni, tím se mi stará o to, ať nevyjdu ze cviku. Protože mnohdy vařím a peču pro každého zvlášť, oblíbila jsem si zejména jídla, která nevyžadují dlouhou přípravu. Jídlo nepovažuji pouze za nástroj k utišení žaludku, proto jsem si udělala i kurz Poradce pro výživu a suplementaci.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Pečené halloumi s bramborami a zeleninou, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/pecene-halloumi-s-bramborami-a-zeleninou/