Domácí Brumíci pro naše nejmilejší » MlsnáVařečka.cz

Domácí Brumíci pro naše nejmilejší

domácí brumíci recept

Můj malý syn miluje pamlsky. Ale ládovat ho bonbóny a čokoládou se mi moc nezamlouvá. Občas mu proto dopřeju svačinku v podobě roztomilého medvídka z nadýchaného piškotu, plněného čokoládou nebo jinou náplní.

Vzhledem k tomu, že ne vždy je po ruce Brumík kupovaný (navíc když se podíváte na složení, žádná hitparáda to není), ráda si dám pár minut práce a upeču mu Brumíky domácí. Ano, je pravda, že nevypadají úplně jako z obchodu, ale vím, co v nich je a při výrobě mi malý vždy pomáhá, a tak se spolu i dobře zabavíme.

Tenhle recept na domácí Brumíky je hrnkový: 1 hrnek = 250ml.

Formu na Brumíky, kterou jsem použila, koupíte třeba TADY.

Vytisknout
domácí brumíci recept

Domácí Brumíci pro naše nejmilejší


  • Autor: Petra Bílá
  • Příprava: 15 min
  • Hotovo za: 10 min
  • Celkový čas: 25 minut
  • Porce: 12-15 ks

Popis

Recept na domácí Brumíky z piškotového těsta, packy, ouška čokoládové. Mňam!


Ingredience

  • 1 hrnek / 250ml polohrubé mouky
  • ½ hrnku / 125 ml krupicového cukru
  • 1/2 hrnku / 125 ml mléka
  • ¾ hrnku / 187 ml oleje
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 lžička kakaa (volitelné)

Nutella, puding, marmeláda na naplnění


Pracovní postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu na medvídky vymažeme rozpuštěným máslem.
  2. Mouku smícháme s práškem na pečení.
  3. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Lehce promixujeme. Postupně, střídavě, přidáváme mouku s práškem na pečení a mléko.
  4. Když máme těsto hotové, odebereme z něho asi ¼ a tu obarvíme lžičkou kakaa. Tuto část použijeme na ouška a pacičky. Čokoládové (kakaem obarvené) těsto si přendáme do zdobicího sáčku, lépe se nám bude nanášet na ta správná místa ve formě na medvídky.
  5. Nejprve tedy pomocí plnicího sáčku naneseme čokoládové těsto na místa, která chceme mít kakaová, jako například uši, packy, čumáček nebo část bříška – fantazii se meze nekladou.
  6. Když máme tuto část hotovou, do formy dáme asi 1 až 1 a ½ lžíce světlého těsta a rozetřeme ho do všech stran. Pamatujte, že medvídci malinko vyběhnou, formy by neměly být vrchovatě plné, maximálně téměř zarovnané.
  7. Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut (podle toho, jak vám peče trouba).
  8. Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  9. V případě, že budeme chtít medvídky plněné, tak do formy dáme jen ½ lžíce těsta, na těsto dáme lžičku čokolády nebo lískooříškové pomazánky (Nutella), nebo jiné náplně a opět přiklopíme ½ lžíce světlého těsta.

Poznámky k receptu

Z tohoto množství připravíme asi 12-15 ks Brumíků.

Ohodnotit recept:

(2 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading…

suroviny na domácí brumíkydomácí brumíci formapečení domácích brumíkůdomácí brumíci

Domácí Brumíci: tipy a rady

  • Brumíky můžete udělat i s kousky ovoce, například borůvkami, malinami, i banánem.
  • Medvídci jsou jsou výborní s kousky čokolády, které můžete zamíchat rovnou do těsta, nebo zdobené lentilkami.
  • Formu na Brumíky seženete třeba v domácích potřebách Orion. Mají dva druhy, silikonovou nebo plechovou, vyberte, co vám vyhovuje. Silikonová by se teoreticky nemusela vymazávat, ale jdou pak líp vyklopit.
  • Brumíky můžete skladovat v suchu a temnu (nebo v pytlíku) klidně týden, jsou opravdu držáci, ale zrovna u nás tahle situace nastává málokdy, protože medvídci chutnají tak dobře, že na ně chodí i manžel!

Silikonovou formu na Brumíky koupíte TADY, plechovou formu zase TADY.

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.


>