Domácí Brumíci pro naše nejmilejší

domácí brumíci recept

Můj malý syn miluje pamlsky. Ale ládovat ho bonbóny a čokoládou se mi moc nezamlouvá. Občas mu proto dopřeju svačinku v podobě roztomilého medvídka z nadýchaného piškotu, plněného čokoládou nebo jinou náplní.

Vzhledem k tomu, že ne vždy je po ruce Brumík kupovaný (navíc když se podíváte na složení, žádná hitparáda to není), ráda si dám pár minut práce a upeču mu Brumíky domácí. Ano, je pravda, že nevypadají úplně jako z obchodu, ale vím, co v nich je a při výrobě mi malý vždy pomáhá, a tak se spolu i dobře zabavíme.

Tenhle recept na domácí Brumíky je hrnkový: 1 hrnek = 250ml.

Formu na Brumíky, kterou jsem použila, koupíte třeba TADY.

domácí brumíci recept

Domácí Brumíci pro naše nejmilejší

Recept na domácí Brumíky z piškotového těsta, packy, ouška čokoládové. Mňam!
3.62 from 77 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 minutes
Vaření: 10 minutes
Porce: 12 -15 ks
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Na naplnění

  • Nutella
  • puding
  • marmeláda

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu na medvídky vymažeme rozpuštěným máslem.
  • Mouku smícháme s práškem na pečení.
  • Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Lehce promixujeme. Postupně, střídavě, přidáváme mouku s práškem na pečení a mléko.
  • Když máme těsto hotové, odebereme z něho asi ¼ a tu obarvíme lžičkou kakaa. Tuto část použijeme na ouška a pacičky. Čokoládové (kakaem obarvené) těsto si přendáme do zdobicího sáčku, lépe se nám bude nanášet na ta správná místa ve formě na medvídky.
  • Nejprve tedy pomocí plnicího sáčku naneseme čokoládové těsto na místa, která chceme mít kakaová, jako například uši, packy, čumáček nebo část bříška – fantazii se meze nekladou.
  • Když máme tuto část hotovou, do formy dáme asi 1 až 1 a ½ lžíce světlého těsta a rozetřeme ho do všech stran. Pamatujte, že medvídci malinko vyběhnou, formy by neměly být vrchovatě plné, maximálně téměř zarovnané.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut (podle toho, jak vám peče trouba).
  • Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  • V případě, že budeme chtít medvídky plněné, tak do formy dáme jen ½ lžíce těsta, na těsto dáme lžičku čokolády nebo lískooříškové pomazánky (Nutella), nebo jiné náplně a opět přiklopíme ½ lžíce světlého těsta.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíme asi 12-15 ks Brumíků.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
suroviny na domácí brumíky
domácí brumíci forma
pečení domácích brumíků
domácí brumíci

Domácí Brumíci: tipy a rady

  • Brumíky můžete udělat i s kousky ovoce, například borůvkami, malinami, i banánem.
  • Medvídci jsou jsou výborní s kousky čokolády, které můžete zamíchat rovnou do těsta, nebo zdobené lentilkami.
  • Formu na Brumíky seženete třeba v domácích potřebách Orion. Mají dva druhy, silikonovou nebo plechovou, vyberte, co vám vyhovuje. Silikonová by se teoreticky nemusela vymazávat, ale jdou pak líp vyklopit.
  • Brumíky můžete skladovat v suchu a temnu (nebo v pytlíku) klidně týden, jsou opravdu držáci, ale zrovna u nás tahle situace nastává málokdy, protože medvídci chutnají tak dobře, že na ně chodí i manžel!

Silikonovou formu na Brumíky koupíte TADY, plechovou formu zase TADY.

O autorovi

Petra B.

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Domácí Brumíci pro naše nejmilejší, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/domaci-brumici-pro-nase-nejmilejsi/