Kuřecí nugetky s hráškem a kukuřicí » MlsnáVařečka.cz

Kuřecí nugetky s hráškem a kukuřicí

domácí kuřecí nugetky

Kuřecí nugetky miluje většina dětí, však se podívejte, co nejvíc frčí v nejmenovaném fast foodu. Pokud svým dětem nechcete servírovat kupované nugety připravené ze separátu (strojně oddělených zbytků kuřecího masa), s éčky a škrobem, připravte doma nugetky vlastní.

Zakoupené kuřecí maso do nuget mi na požádání namleli přímo v řeznictví. Chuť domácích nuget je nesrovnatelná. Pokud máte doma mlýnek na maso, kterým si namelete kuřecí maso najemno sami, máte vyhráno!

TIP: Jaký mlýnek na maso je nejlepší? Čtěte naši recenzi.

Vytisknout
domácí kuřecí nugetky

Kuřecí nugetky s hráškem a kukuřicí


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Příprava: 20 min
  • Hotovo za: 20 min
  • Celkový čas: 40 minut
  • Porce: 6

Popis

Recept na domácí kuřecí nugetky, obalované v kukuřičné mouce. Jako přílohu jsem zvolila hrášek a kukuřici na másle.


Ingredience

  • 500 g namletých kuřecích stehenních řízků
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • kukuřičná strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • mražený hrášek a kukuřice
  • 1 lžíce másla
  • sůl na ochucení

Pracovní postup

  1. Namleté kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme jedno vejce a 3 lžíce hladké mouky. Vše důkladně promícháme.
  2. Za pomoci polévkové lžíce vykrajujeme větší kousky masa, které následně obalíme v hladké mouce a tvarujeme z nich nugety – větší kolečka.
  3. Vytvarované nugety obalíme v kukuřičné strouhance.
  4. Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje, na střední stupeň na pánvi, cca 4 minuty z každé strany.
  5. Hotové nugety dáme okapat na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  6. Na další pánev vložíme hrášek a kukuřici, přidáme máslo, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

Poznámky k receptu

Zhruba 6 porcí, záleží na tom, jací hladovci zasednou ke stolu.

Ohodnotit recept:

(zatím nehodnoceno, buďte první)
Loading…

mleté kuřecí maso

Kuřecí nugetky: tipy a rady

  • Místo kukuřičné strouhanky můžeme použít kukuřičné lupínky. Takový postup má na blogu Megvkuchyni.cz – Meg před obalením v kukuřičných lupíncích namočí nugetky do bílého jogurtu (nebo zakysané smetany).
  • Kdo dává přednost zdravější přípravě pokrmů, může nugetky upéct na plechu v troubě, místo smažení v oleji.
  • Místo hrášku a kukuřice připravte ke kuřecím nugetkám domácí hranolky z brambor, brambory upečte v troubě, připravte si nějaký dobrý dip k namáčení.
  • Pokud chcete mít kuřecí nugety extra křupavé, obalte je v rozšlehaném vejci a kukuřičných lupínkách (nebo mouce) nadvakrát.
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: