Dýňový salát s bramborami a kozím sýrem – MlsnáVařečka.cz

Dýňový salát s bramborami a kozím sýrem

salát z dýně hokkaido recept

Další z receptů z oblíbené dýně hokkaido, tentokrát teplý dýňový salát s bramborami a kozím sýrem. Jí se jako samostatný pokrm, nebo jej naložte na talíř jako přílohu.

Dýňový salát zasytí díky kombinaci zdravých a výživných ingrediencí. Kromě dýně a brambor do salátu přijdou lískové ořechy, zálivka se připravuje z olivového oleje a lesního medu. Čerstvý kozí sýr salát příjemně ovoní a dodá mu ten správný šmrnc.

Vytisknout
salát z dýně hokkaido recept

Dýňový salát s bramborami a kozím sýrem


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Příprava: 20 min
  • Hotovo za: 25 min
  • Celkový čas: 45 minut
  • Porce: 4

Popis

Rychlý recept z dýně hokkaido: teplý salát z pečené dýně a brambor, s kozím sýrem a lískovými ořechy.


Ingredience

  • 1 dýně hokkaido
  • 3-4 menší brambory
  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • olivový olej
  • 1 kávová lžička lesního medu
  • sůl
  • pepř

Pracovní postup

  1. Dýni hokkaido oloupeme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme jí na půlměsíčky, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky (cca 1 cm). Přídáme je na pečicí papír k dýni.
  3. Dýni a brambory osolíme, opepříme a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C po dobu 25minut.
  4. Kozí sýr pokrájíme na menší kousky a lískové ořechy nasekáme nahrubo.
  5. Do mísy z plechu přendáme upečené brambory a dýni, přidáme kozí sýr, lískové ořechy, lžičku medu a zakápneme olivovým olejem.
  6. Hotový salát opatrně promícháme, aby se všechny chutě a ingredience propojily.

Poznámky k receptu

Po přípravě salátu na nic nečekáme a hned sedáme ke stolu, dýňový salát se podává teplý!

Ohodnotit recept:

(4 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading…

kozí sýr ořechy
Do dýňového salátu patří kozí sýr a nasekané ořechy

Brambory jsou pečené v troubě, je to jeden ze způsobů úpravy brambor, který z nich dokáže vytáhout maximum chuti. Třeba brambory normálně uvařené ve vodě nebudou na chuť tak lahodné jako ty, které upečete právě v troubě. V případě našeho receptu ušetříme čas, brambory se totiž pečou spolu s dýní.

Kozí sýr je poměrně aromatický, ne každému jeho chuť a vůně vyhovuje. Velmi dobře si však v receptech rozumí s dýní, která není chuťově tolik výrazná. Kozí sýr dýni výborně doplní.

TIP: Zkuste náš další recept na ZAPEČENOU MÁSLOVOU DÝNI

O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Kliknout zde pro přidání komentáře

Přidat komentář: