Treska na pánvi s citronovým máslem

treska s citronovým máslem recept

Treska je poměrně levná a dobře dostupná mořská ryba. Jednoduchá na přípravu, báječně chutná. Tento víceméně dietní recept patří mezi klasiku, známou po celém světě.

Treska se připravuje na másle, potřebovat budeme dvě pánve. Jdeme vařit!

treska s citronovým máslem recept

Treska na pánvi s citronovým máslem

Rychlý a chutný recept – treska na citronovém másle.
5 z 9 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 2 filety z tresky
  • 70 g MÁSLO
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • směs koření na ryby (například petržel, tymián, mleté hořčičné semínko, fenykl)
  • SŮL
  • PEPŘ
  • lžíce oleje

PRACOVNÍ POSTUP

  • Tresku vyndáme z ledničky a necháme asi 30 minut v pokojové teplotě. Ze všech stran ji okořeníme směsí na ryby a osolíme.
  • Na pánvi rozpálíme olej, na němž filety z tresky orestujeme.
  • Na druhé pánvi zvolna na plotýnce zapnuté na nízký stupeň rozehřejeme máslo. Přidáme dvě lžíce citrónové šťávy, nejlépe z bio citrónu, směs důkladně promícháme a necháme lehce prohřát.
  • Dejte pozor, máslo se nesmí moc zahřát, aby se nepřepálilo.
  • V omáčce obalíme orestovanou tresku a podáváme. Hotové filety můžeme na talíři dozdobit plátky citrónu.

Ještě pár slov k receptu:

Tresku podáváme s bramborami, připravenými na způsob, jaký máte rádi.
Tip na rychlou a zdravou večeři.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!
blank
Filety tresky orestujeme na pánvi

Treska: rady a tipy

  • Na rozdíl od jiným mořských ryb neobsahuje treska tolik omega 3 mastných tuků. Přesto obsahuje velké množství živin a látek, prospěšných pro lidský organismus.
  • Treska se hodí k vyrýsování postavy a k redukci hmotnosti. Je bohatým zdrojem bílkovin, není však příliš tučná.
  • Treska se dá péct na pánvi i v troubě, grilovat. Pohlreich doporučuje podávat tresku s pestem, tak, jak je způsob úpravy této ryby oblíbený v Austrálii.
  • Kluci v akci nabízejí hned dva recepty s treskou: jednak pečenou s remuládou, nebo pošírovanou s česnekovo-petrželkovým máslem.
  • V dalších receptech lze treska péct se zeleninou, třeba s fazolovými lusky a hráškem, nebo ji zapékat v bešamelu.
O autorovi

Ivana Sirůčková

Jsem máma jednoho malého rošťáka, o další radost v naší rodince se stará náš bláznivý ohař. Žijeme na kraji Brdských lesů. Pro moje věčné hladovce vařím ráda a s chutí v podstatě každý den, vaření mě provází celým životem.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Treska na pánvi s citronovým máslem, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/treska-na-panvi-s-citronovym-maslem/