Další z receptů z oblíbené dýně hokkaido, tentokrát teplý dýňový salát s bramborami a kozím sýrem. Jí se jako samostatný pokrm, nebo jej naložte na talíř jako přílohu.
Dýňový salát zasytí díky kombinaci zdravých a výživných ingrediencí. Kromě dýně a brambor do salátu přijdou lískové ořechy, zálivka se připravuje z olivového oleje a lesního medu. Čerstvý kozí sýr salát příjemně ovoní a dodá mu ten správný šmrnc.
Dýňový salát s bramborami a kozím sýrem
V kuchyni se neztratí:
INGREDIENCE
- 1 ks dýně hokkaido
- 3-4 ks BRAMBORY (menší)
- 100 g LÍSKOVÉ OŘÍŠKY
- 100 g kozí sýr (čerstvý)
- OLIVOVÝ OLEJ
- 1 lžička ČESKÝ VČELÍ MED
- SŮL
- PEPŘ
PRACOVNÍ POSTUP
- Dýni hokkaido oloupeme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme jí na půlměsíčky, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky (cca 1 cm). Přídáme je na pečicí papír k dýni.
- Dýni a brambory osolíme, opepříme a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C po dobu 25minut.
- Kozí sýr pokrájíme na menší kousky a lískové ořechy nasekáme nahrubo.
- Do mísy z plechu přendáme upečené brambory a dýni, přidáme kozí sýr, lískové ořechy, lžičku medu a zakápneme olivovým olejem.
- Hotový salát opatrně promícháme, aby se všechny chutě a ingredience propojily.
K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:
Ještě pár slov k receptu:
Brambory jsou pečené v troubě, je to jeden ze způsobů úpravy brambor, který z nich dokáže vytáhout maximum chuti. Třeba brambory normálně uvařené ve vodě nebudou na chuť tak lahodné jako ty, které upečete právě v troubě. V případě našeho receptu ušetříme čas, brambory se totiž pečou spolu s dýní.
Kozí sýr je poměrně aromatický, ne každému jeho chuť a vůně vyhovuje. Velmi dobře si však v receptech rozumí s dýní, která není chuťově tolik výrazná. Kozí sýr dýni výborně doplní.
TIP: Zkuste náš další recept na ZAPEČENOU MÁSLOVOU DÝNI