tažín z krůtího masa

Tažín z krůtího masa

Když jsem naposledy nakupovala, natrefila jsem na krůtí maso ze stehna. Většinou krůtí kupuji i s kostí a peču ho na mnoho různých způsobů, ale s novým “přírůstkem” jsem si v první chvíli nevěděla rady. Nakonec jsem našla recept na tažín z krůtího masa a rozhodla se risknout manželův hněv, že si z něho opět dělám testovacího králíka

Závěr? Chutnalo mu moc, o synovi ani nemluvě. Tažín z krůtího masa Je velmi snadný a perfektně se k němu hodí rýže nebo bramborová kaše.

recept na kruti tazin

Tažín z krůtího masa

Tažín z krůtího masa? Ochutnejte se mnou. Tažín jako takový není recept, ale způsob úpravy pokrmu. Něco jako eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Nám chutnalo náramně.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 40 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Z masa odstraníme blanité části. Nemusíme ho úplně “rozpitvat”, protože se opravdu vše rozpadne vařením. Nakrájíme ho na větší kostky a dáme do hrnce. Ideální takový, co může i do trouby.
  • Přisypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a skleničku vody (1 dcl), skořici, sůl a pepř. Dusíme do měkka asi 30-45 minut. Když je maso měkké, zapneme troubu na 200°C.
  • Potom vyndáme maso a do šťávy přidáme nasekanou petržel a šťávu z citrónu. Vaříme asi 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezahustí. Polovinu omáčky dáme stranou. A vyhodíme skořici.
  • Mezitím si v misce rozšleháme vajíčka vidličkou, osolíme a opepříme a přidáme kmín.
  • Maso vrátíme do hrnce s omáčkou a zalejeme vaječnou směsí. Dáme péct do trouby na přibližně 15 minut. Při podáváni přelijeme zbytkem šťávy, co jsme si odložili stranou.

Ještě pár slov k receptu:

Tažín je velmi chutný, jeho přípravu bych hodnotila jako pro středně pokročilé, ale pokud máte chuť pustit se do něčeho nového a neokoukaného, neváhejte a pusťte se do vaření!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!

tažín z krůtího masa příprava

Tipy a rady k receptu

  • Na toto jídlo se hodí perfektně litinový hrnec. Maso je v něm hotové dřív a může jít i do trouby.
  • Ideální příloha je rýže nebo bramborová kaše.
  • Nebojte se experimentovat, toto jídlo k tomu úplně nabízí. K masu můžete přidat i zeleninu, třeba hrášek a karotku, nebo víc cibule.
  • Kdyby se vám množství másla zdálo moc, klidně uberte, nebo ho nahraďte třeba olivovým olejem, nebo přepuštěným máslem.

tažín z krůtího masa

O autorovi

Petra Bílá

Jsem maminkou malého klučíka, již několik let šťastně vdaná. Pro své kluky ráda vařím, baví mě hrát si v kuchyni s novými postupy, chutěmi, experimentovat. Miluji návštěvy tržiště a pokaždé koncem zimy se nemůžu dočkat, až se pulty stánků zaplní čerstvou zeleninou, ovocem a bylinkami, a v hlavě se mi mezitím rodí plány, co všechno uvařím. Svoje zkušenosti vkládám do informací, které najdete na tomto blogu.

Přidat komentář:


Sdílej s přáteli
Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Tažín z krůtího masa, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/tazin-z-krutiho-masa/